slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μιχελάκης: Έργα που εξασφάλισε η κυβέρνηση Καραμανλή, «αράχνιασαν» επί ΓΑΠ και Ραγκούση-Νταλάρα


Το σκάνδαλο αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος και ζήτησε έρευνα για τις καταχωνιασμένες μελέτες αξίας 9 εκατ. ευρώ!

Την ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου επέβαλε μια σειρά από ληστρικά μέτρα στους πολίτες, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης { ΤΟΤΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ BLOGGER ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΝ }άφηνε τις μελέτες 173 έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αραχνιάζουν στα γραφεία του.Μάλιστα για τις μελέτες αυτές το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι.....
Έλληνες φορολογούμενοι είχαν πληρώσει 9 εκατ. ευρώ.
Όμως το θέμα δεν είναι μόνο η ζημία από την μη αξιοποίηση των πληρωμένων μελετών, αλλά το ότι τα έργα αυτά που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Καραμανλή και ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα είχαν περισώσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που περικόπτονται σήμερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το μέγα σκάνδαλο ανευθυνότητας αποκάλυψε ο νυν υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μάλιστα φέρεται αποφασισμένος να φτάσει «το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε γραπτή αναφορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για τους λόγους καθυστέρησης προώθησης των έργων.

Ειδικότερα, οι μελέτες της κυβέρνησης Καραμανλή που έμειναν αναξιοποίητες αφορούσαν σε 173 έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επρόκειτο να χρηματοδοτηθούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και είχαν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας. Για τις μελέτες είχε καταβληθεί το ποσό των εννέα εκατ. ευρώ και εντός των ημερών ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση πληρωμών, ύψους δύο εκατ. ευρώ.

Οι μελέτες αφορούσαν έργα για την αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, τουριστικές υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων, κατασκευή και διαχείριση δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, παραγωγή ενέργειας από εναλλακτικές πηγές.

Όμως, από τις 173 μελέτες μόνο δύο μελέτες προχώρησαν σε έγκριση από τη διϋπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Η υπόθεση δεν είναι φυσικά η εξαίρεση σε ότι αφορά τις παραλείψεις ή τα λάθη που έγιναν επί πρωθυπουργίας Παπαπανδρέου. Όμως είναι ενδεικτική του θράσους που έχουν οι τότε κυβερνώντες, οι οποίοι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να λασπολογούν σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Εάν είχαν προχωρήσει τότε αυτά τα έργα, σήμερα δεν θα χρειαζόταν ούτε μία απόλυση στην αυτοδιοίκηση. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τη διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά «πάγωσε» και εκείνη από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: