slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντίθετοι στην επιβολή τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι "Πολίτες για τα Νησιά μας"


Δυσάρεστη, αλλά όχι έκπληξη ήταν, η απόφαση  του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. να επιβάλει τροφεία (50 € μηνιαίως) στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του νησιού. Η Δημοτική μας Κίνηση είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή της στην επιβολή τους, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η απόφαση αυτή λήφθηκε παρότι:
  1. Τα τροφεία δεν είναι υποχρεωτικά . Πάρα πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα δεν εισπράττουν τροφεία ,συμπαριστάμενοιστους Δημότες τους.
  2. Είναι γνωστό ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του νησιού είναι...... εύρωστοι οικονομικά και μπήκαν στον ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.με προίκα πάνω από 300.000 .
  3. Επίσης, είναι γνωστή η σπατάλη πόρων του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Ασε ασήμαντες έως περιττές δραστηριότητες .
Ερωτούμε τον  Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του  ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. με τι κριτήρια έλαβαν αυτήν  την απόφαση. Μήπως συνυπολόγισαν τις τεράστιες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων; Την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά πολλών γονιών με αμοιβές κάτω από 500 € το μήνα; Πόσο εύκολο είναι για ένα γονιό με δύο παιδιά να καταβάλει και αυτό το ποσό μέσα στην καταιγίδα των φόρων, των χαρατσιών, κτλ.;
Η Κίνησή μας πιστεύει ότι  η Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίζει το ρόλο για τον οποίο υπάρχει. Να είναι δηλαδή προπύργιο υπεράσπισης  της συνοχής της κοινωνίας  και όχι ένας ακόμα εισπρακτικός μηχανισμός.
Καλούμε τους γονείς, μέσα από αποφάσεις των συλλόγων τους ,να αρνηθούν την καταβολή των τροφείων. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεπώς κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων τα αρμόδια όργανα ελέγχουν αφενός μεν κατά πόσον οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα μεριμνούν για τον εντοπισμό της φορολογητέας ύλης και προβαίνουν στη βεβαίωση και είσπραξη των θεσμοθετημένων εσόδων τους, αφετέρου δε κατά πόσον λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα, από τη νομοθεσία, μέτρα για την είσπραξη των απαιτήσεών τους (βεβαιωμένα έσοδα). Ελλειμματική ή πλημμελής δράση των δήμων και των νομικών
τους προσώπων στους ανωτέρω τομείς καθώς επίσης και κάθε πράξη των οργάνων αυτών, με την οποία απεμπολείται το δικαίωμα είσπραξης θεσμοθετημένων εσόδων στοιχειοθετούν αδράνεια είσπραξης εσόδων, η οποία δύναται να επιφέρει, πέραν του ανωτέρω καταλογισμού και τις λοιπές προβλεπόμενες, από τη νομοθεσία, κυρώσεις και ποινές. Με τη λειτουργία του Κόμβου Διαλειτουργικότητας θα καταστεί εφικτή η αναλυτική παρακολούθηση των στοιχείων που προβλέπονται στο άρθρο 2, παρ. ε.2 «πορεία είσπραξης εσόδων» της υπ΄ αριθμ. 74712/2010 (ΦΕΚ Β’ 2043) Υπουργικής Απόφασης1 , επιτρέποντας τη συνεχή αξιολόγηση του βαθμού ενεργοποίησης κάθε δήμου σε σχέση με την επιδίωξη είσπραξης των απαιτήσεων του και εκ μέρους του αξιοποίηση κάθε προβλεπόμενου, από τη νομοθεσία, μέτρου (π.χ δέσμευση φορολογικής ενημερότητας).

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα ολιγα για να καταλαβουν καποιοι ανεγκέφαλοι λαικιστες οτι ειναι υπολογο το δ.σ. καθε νομικου προσώπου και υπάρχει περίπτωση καταλογισμού στην μη εισπραξη εσοδων ας ερθει λοιπον η περίφημη σωτήρας κυρια θεκλα που μονο θεωρια ειναι να αναλάβει και να τα πληρώσει εκοινη

Ανώνυμος είπε...

και ας ανατρεξουν μερικοι λιγο παλιοτερα επι δημαρχιας κοκκοτα με αρ. αποφασεις . 244/2003

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι τα ανωτέρω σχόλια δεν προέρχονται από κάποιον από το ΝΟΠΠΑΠΠΑ. Το παραπάνω πρώτο κείμενο είναι παντελώς άσχετο με το θέμα. Πάντως καλό θα ήταν να παραθέσεις ένα link που να παραπέμπει στο παραπάνω κείμενο ολόκληρο. Επίσης πήγαινε σε κάποιον που ξέρει, να σου εξηγήσει τι σήμαίνουν όσα διαβάζεις.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 10 Ιουλίου, 2013 11:43 ακόμα περιμένω την απάντησή σου. Προφανώς ρώτησες και σου είπαν ότι αυτά που γράφεις είναι άσχετα ε; Δεν πειράζει. Ξέρω ότι δεν το κάνεις επίτηδες αφού είναι γνωστό σε όλους ότι δεν είσαι εμπαθής και βαλτός των απανταχού διεφθαρμένων. Γι' αυτό εγώ θα είμαι πάντα εδώ για να διορθώνω τα -κατά τ' άλλα αγνών προθέσεων- ατοπήματα σου.

Υ.Γ. Να ανοίξεις και ένα λεξικό να δεις τί σημαίνει λαϊκισμός. Σε προειδοποιώ να μη σοκαριστείς μ' αυτό που θα δεις. Και εγώ μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι το ψαρονέφρι είναι ψάρι μέχρι που έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου, οπότε θα καταλάβω απόλυτα κάθε αντίδρασή σου...