slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μια πρόταση στο συνέδριο της ΝΔ: Άρθρο πρώτο, παμε σε καλπες και ψηφίζουμε ΝΔ!


Αρχίζει σήμερα το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Καταθέτουμε μια απλή πρόταση προς το σώμα. Να τροποποιηθεί το Καταστατικό του κόμματος, στην Παράγραφο 2 του Άρθρου 5, που αφορά τις υποχρεώσεις των μελών.
Να διατυπωθεί ρητά και μάλιστα να τεθεί πρώτη-πρώτη η υποχρέωση του μέλους να προσέρχεται και να ψηφίζει στις εθνικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές.
Προτείνεται ένα εδάφιο ως ακολούθως :


"Κάθε μέλος του κόμματος έχει υποχρέωση :

α. Να συμμετέχει ψηφίζοντας στις οποτεδήποτε προκηρυσσόμενες εθνικές, περιφερειακές και για το Ευρωκοινοβούλιο εκλογές".

Προλαβαίνω αντιρρήσεις.

Για παράδειγμα,"η ΝΔ είναι φιλελεύθερο κόμμα, αντίκειται στη φιλοσοφία της ο καταστατικός εξαναγκασμός".

Ή, "η ψηφοφορία είναι μυστική, μπορεί κάποιος/α να προσέλθει αλλά να ψηφίσει άλλο κόμμα, τι νόημα έχει η υποχρέωση;".

Η πρόταση έχει έναν και μοναδικό σκοπό, ο οποίος διαμορφώθηκε από την παρατήρηση της εκλογικής συμπεριφοράς μιας μερίδας στελεχών-μελών-οπαδών της ΝΔ.

Ο σκοπός είναι να υπάρχει η ηθική δέσμευση για τα μέλη και κατ' επέκταση να την μεταφέρουν στον κύκλο κοινωνικής επιρροής τους.

Βεβαίως καθένας δύναται να πράξει ό,τι θέλει. Αλλά να γνωρίζουν τα στελέχη/μέλη ότι όταν δεν ψηφίζουν ή όταν ψηφίζουν αλλοτρίους φέρονται αντικαταστατικά. Τίποτα παραπάνω.

Η ΝΔ έχει στη βάση της υπέροχους ανθρώπους, στηρίγματα της κοινωνίας.

Αλλά έχει και μια μερίδα απάτριδων ατομικιστών και απολίτικων ωφελιμιστών, μερίδα που εκπροσωπείται ικανά και σε ανώτερα κλιμάκια

Την Άνοιξη του 2009 ο Κώστας Καραμανλής είχε ήδη δεχθεί πολλαπλά προσωπικά πλήγματα. Βατοπέδι, Ζαχόπουλος, Δεκέμβριος 2008.

Είχε επίσης, με επερχόμενη την Κρίση η οποία τότε έστελνε τα πρώτα της σημάδια, απευθύνει πρόσκληση στα υπόλοιπα κόμματα για εθνική συνεννόηση που ποταπά απορρίφθηκε από όλους ανεξαιρέτως, αυτούς που μετέπειτα έγιναν είτε καταστροφείς είτε κήνσορες.

Ταυτόχρονα δεχόταν πιέσεις από τον Αμερικανικό παράγοντα για το θέμα της προσέγγισης με τον Ρωσικό παράγοντα (προσέγγιση που πήγε να ολοκληρώσει ο πρωθυπουργός με την ΔΕΠΑ αλλά βρέθηκε και αυτός αντιμέτωπος με το "Μεγάλο Παιγνίδι").

Ερχόντουσαν οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009. Ειλικρινά, πάμπολλοι νεοδημοκράτες μιλούσαν τότε με τα χειρότερα λόγια για τον Καραμανλή. Θυμάμαι ιδιαίτερα μια κυρία, στέλεχος της ΝΔ σε επιστημονικό κλάδο, μητσοτακικής πολιτικής προέλευσης, η οποία καταφερόταν εναντίον του με πρωτοφανές μίσος, χειρότερο απ' ό,τι εάν μιλούσε για το ΠΑΣΟΚ. Και έλεγε ότι δεν θα πάει να ψηφίσει. Στην ερώτηση "τι θα γίνει η χώρα αν έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου;", τόσο η κυρία όσο και άλλοι "παραπονούμενοι" σήκωναν περιφρονητικά τους ώμους και με κοιτούσαν με ένα βλέμμα "ας κόψει το λαιμό της".

Μένουμε λίγο ακόμα στον Ιούνιο του 2009. Παρασκευή-Σάββατο των Ευρωεκλογών βρισκόμασταν στην Αργολίδα. Κυριακή νωρίς, "ανεβαίναμε" μέσω Κόστα προς Αττική. Μιλιούνια εκδρομέων "κατέβαιναν", προφανώς χωρίς να έχουν ψηφίσει αφού ήταν πρωί-πρωί, SUV με κοτσαρισμένο πίσω σκάφος, κάμπριο, ο "χρυσός κόσμος" που είχε δημιουργηθεί με τα δανεικά. Πολλοί, ο τύπος του λαϊφσταϊλίστα της ΝΔ για τον οποίο μιλάμε.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έδωσαν καίριο χτύπημα στην ήδη κλονισμένη πολιτική κυριαρχία Καραμανλή και τον επόμενο Οκτώβριο, με τη νοοτροπία περιφρόνησης της εκλογικής στήριξης του κόμματος να κορυφώνεται στους κόλπους της ΝΔ αν και η συμμετοχή επανέκαμψε κάπως, φυσικά έχασε την εξουσία.

Οι αριθμοί στον πίνακα "μιλούν"



(Στοιχεία από ypes.ekloges.gr και Wikipedia)

Σαφώς, ουδείς αεί άρχει, όπως είχε πει ο Αγάθων, ούτε ο Καραμανλής θα έμενε αιώνια στην εξουσία ή υπήρξε τέλειος. Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι που αν και θεωρούμενοι υποστηρικτές του απαξίωσαν να τον ψηφίσουν είναι οι ίδιοι που σήμερα παραπονούνται για το "λεφτά υπάρχουν", για όσα το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε και προκαλεί – δεν λησμονείται για παράδειγμα η μανία του μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ για το "αντιρατσιστικό".

Και πολλοί που παραπονούνται για τα Μνημόνια δεν πήγαν να ψηφίσουν στις Περιφερειακές του Νοεμβρίου 2010 που εξελίχθηκαν σε "γκάλοπ" για την εφαρμοζόμενη από το ΠΑΣΟΚ πολιτική του Μνημονίου, το οποίο κέρδισε τότε 8-5 περιφερειάρχες, το αποτέλεσμα εκλήφθηκε ως λαϊκή συναίνεση και ακολούθησαν σκληρότερα μέτρα.

Εν κατακλείδι, αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι μπορεί η ψηφοφορία στο αντιπροσωπευτικό πολίτευμα να μην παράγει πλέον ικανοποιητική εκπροσώπηση, πολιτικό ζήτημα από μόνο του τεράστιο που σκοπεύουμε να θίξουμε προσεχώς, αλλά όταν ο ψηφοφόρος παραιτείται εντελώς αφήνει σε άλλους την ευθύνη και τη δυνατότητα να καθορίσουν το μέλλον του.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του Απριλίου 2013, μόνο οι μισοί νέοι (53%) στην Ελλάδα θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του 2014. Στην ΕΕ των 27 το ποσοστό ανέρχεται σε 64%. Αναφορικά με όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν, το 74% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ αναφέρουν ότι «η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα».

Πάντως τον περασμένο Απρίλιο και ο Κων. Μητσοτάκης είχε πει σε νέους και bloggers : "σας αρέσει – δεν σας αρέσει η Πολιτική καθορίζει τη ζωή σας". Είναι από τα ελάχιστα στα οποία θα συμφωνήσουμε με τον Επίτιμο.

Προφήτης

http://www.antinews.gr/2013/06/28/220290

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 6/28/2013 12:12:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: