slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στην Καλλιέργεια Αρωματικών Φυτών


Inline image 2    Inline image 3   Inline image 5

Τελευταία παρουσιάζεται ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τόσο από επαγγελματίες αγρότες όσο και από τρίτους, που απλά θέλουν να αποκτήσουν ένα κάποιο εισόδημα από αργούσες εκτάσεις.
Αυτό το νέο ενδιαφέρον είναι θεμιτό αφού στην Ελλάδα εντοπίσθηκαν 1.600 ενδημικά αυτοφυή φυτά, που την καθιστούν τρίτη παγκοσμίως σε....

βιοποικιλότητα, ιδιαίτερα αν αναλογισθεί κάποιος ότι το αντίστοιχο νούμερο για την Βουλγαρία είναι 125, για την Αλβανία 24 και για την Γερμανία 15.

Σκοπεύοντας στην εκμετάλλευση αυτού του συγκριτικού πλεονεκτήματος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αρχίλοχο" προσφέρουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης στην οικολογική και βιολογική καλλιέργεια με αναφορά την "Καλλιέργεια Αρωματικών φυτών".

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 1, 2, 3, 4 και 5 Ιουλίου, πέντε ώρες την ημέρα για πέντε ημέρες.  Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και εργαστήρια μεταποίησης - παραγωγής προϊόντων με την χρήση αρωματικών φυτών (αιθέρια έλαια και σαπούνια).
Το πρόγραμμα ηγείται  η Δρ Ελένη Μαλούπα, από το Ινστιτούτο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και το Εργαστήριο Προστασίας και ανάδειξης αυτοφυών Φυτών.

Η καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε μέγεθος σοβαρής εκμετάλλευσης μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν στα νισιά μας, δίνοντας διέξοδο στην αγροτική παραγωγή, προωθώντας τοπικά αγροτικά προϊόντα με αρωματικά φυτά, συνδέοντας την βιοποικιλότητα των Κυκλάδων, με το εξαίρετο μικροκλίμα της περιοχής, την μακραίωνη ιστορία και παγκόσμια φήμη.

Δηλώστε συμμετοχών ΤΏΡΑ, λίγες θέσεις είναι ακόμη διαθέσιμες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν!
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλεφώνα 6942409173 και 6944876685.



Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
* Τετάρτη 3/7 - ΜΑΛΟΥΠΑ 16:00 - 22:00
* Πέμπτη 4/7 -  ΜΑΛΟΥΠΑ 11:00 - 17:00
* Παρασκευή 5/7 - ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ 16:00 - 21:00
* Σάββατο 6/7 - ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ 17:00 - 22:00
* Κυριακή 7/7 - ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ 16:00 - 21:00


--
Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Τοπική Επιτροπή Πάρου
Email: epitropi@elletparos.gr | Ιστός: www.elletparos.gr | Facebook: facebook.com/teparou | Twitter: twitter.com/etairia

Δεν υπάρχουν σχόλια: