slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



ΑΜΟΡΓΟΣ5-6-7 Ιουλίου 2013

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει στην Αμοργό (5-6-7 Ιουλίου 2013) την 3η Μουσική ΣυνάντησηΠαραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου".

Περισσότεροι από 10νέοι μουσικοί - ηλικίας από 7 μέχρι και 21 ετών από 15 τουλάχιστο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλης εμβέλειας μουσική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.


Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει την ενθουσιώδη προσπάθεια ενδυνάμωσης της ζωντανής μουσικής του Αιγαίου, που ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη Νομαρχιακή ΑυτοδιοίκησηΚυκλάδων το 2002, με την καθιέρωση του θεσμού των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών.
Οι Συναντήσεις των Νέων, με την παγκυκλαδική αρχικά μορφή τους, έχουν καθιερωθεί από το 2004, αποτελώνταςτο επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλλεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Φοίνικα της Σύρου, γιαπροσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στην εκμάθηση των παραδοσιακών κυκλαδίτικων μουσικών οργάνων (λαϊκά πνευστά και κρουστά, βιολί, λαούτο, λύρα και σαντούρι).
Η μεγάλη αυτή ομήγυρη των νέων νησιωτών, με συνεχώς αυξανόμενη κάθε χρόνο συμμετοχή, αποσκοπεί στη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου και στη γόνιμη ανταλλαγή μουσικών - και όχι μόνο - εμπειριών μεταξύ τους, συντελώντας στη διαμόρφωση μιας ιδιότυπης νεολαιίστικης πολιτιστικής κοινότητας στο χώρο του νοτίου Αιγαίου.

Ο Συνάντηση που φέτος φιλοδοξεί να συγκεντρώσει νέους εκπροσώπους νησιών από κάθε γωνιά της Περιφέρειας, θα διεξαχθεί σε τέσσερεις φάσεις, διατρέχοντας απ' άκρου σ' άκρο το νησί της Αμοργού.





Διοργάνωση:
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων - Δράσεις Πολιτισμού

Υποστήριξη:
Δήμος Αμοργού
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη
Τοπικοί πολιτιστικοί φορείς
  

Από το iPhone μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: