slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

18Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΥΤ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ


ΚΥΘΝΟΣ. Παράδοση-Πολιτισμός-Ανάπτυξη.

Το Δημαρχείο της Κύθνου φιλοξένησε την φετεινή ημερίδα της ΕΚΥΤ Σπουδαία τα θέματα, αναπτύχθηκαν με τον καλύτερο και πληρέστερο τρόπο από τους ομιλητές. Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε επικοδομητικός διάλογος των μελών της ΕΚΥΤ, με πρωταγωνιστές των απαντήσεων, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο, Η μεγάλη έκπληξη για όλα τα στελέχη τησ ΕΚΥΤ, ήταν η θερμή και πολύπλευρη φιλοξενία των τοπικών παραγόντων, με .....μπροστάρη τον δήμαρχο. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν το δείχνουν

Ο Αντώνης Τζιώτης αναπτύσσει το θέμα του.
Ο Βασίκης Φραγγουλόπουλος αναπτύσσει το θέμα του.
Ο Κώστας Βερνίκος τοποθετείται και υποβάλλει ερωτήματα
Χαιρετισμός του Νίκου Συρμαλένιου στην Ημερίδα της Ε.ΚΥ.Τ στην Κύθνο
Στην Ημερίδα της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) που έγινε το Σάββατο 8/6 στην Κύθνο με θέμα «Διαχρονική  Πορεία του Κυκλαδικού Πολιτισμού, Κύθνος: Παράδοση-Πολιτισμός-Ανάπτυξη», ο Νίκος Συρμαλένιος στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«….Ευχαριστούμε την Ε.ΚΥ.Τ. που  για άλλη μια φορά μας προσκάλεσε στην ετήσια Ημερίδα της, που φέτος  γίνεται στην Κύθνο. Η Κύθνος είναι  αδικημένο νησί, διότι παρότι πολύ κοντά στην Αττική, έχει μείνει πίσω τουριστικά, εξαιτίας πολλών λόγων, ένας από τους οποίους είναι και η έλλειψη ταυτότητας, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος. Όμως η Κύθνος έχει φυσικές ομορφιές και παραλίες εξαιρετικού κάλλους, που μπορούν να την κάνουν τουριστικό προορισμό μεγάλης σημασίας. Βεβαίως θα μπορούσε να γίνει και προορισμός παραθεριστικής κατοικίας, αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή, με την έννοια ότι απαιτείται πριν απ’ όλα χωροταξικός σχεδιασμός για να μην υπάρξει αλλοίωση της νησιωτικής φυσιογνωμίας.
Πέραν αυτών, η Κύθνος διαθέτει σημαντικά  πλεονεκτήματα, όπως τα ιαματικά λουτρά και το σπήλαιο στο Καταφύκι –  για τα οποία έχουμε κάνει και  κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις –  που αποτελούν επιπλέον κίνητρα  για την ανάπτυξη του νησιού.
Σχετικά με τα άλλα ζητήματα, δεν θα ήθελα πάλι να τα επαναλάβω, αλλά οι προοπτικές για τα νησιά μας δεν  είναι καθόλου αισιόδοξες, αφού και  το ακτοπλοϊκό πάει από το κακό στο  χειρότερο και πολύ φοβάμαι ότι  από τον Οκτώβριο πολλά μικρά  νησιά θα βλέπουν πλοίο με το κιάλι, ενώ και η κατάσταση τόσο στο χώρο της υγείας, όσο και στην παιδεία οξύνεται δραματικά. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω τον τίτλο της εφημερίδας «Έθνος», όπου λέει ότι 12.000 εκπαιδευτικοί (στις Κυκλάδες είναι γύρω στους 600), θα βρεθούν το επόμενο διάστημα εκτός εκπαίδευσης.
Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε  στην Ημερίδα Καλή Επιτυχία και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας…»
Από την επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του νησιού
Δείγματα φιλοξενειας
Μετά την πετυχημένη μέρα, το γλεντάκι .. ήταν ότι έπρεπε !!
Στο πλοίο, είχαμε και τέτοια ... λέτε να σημαίνει κάτι ???

http://vimanaxou.blogspot.gr/2013/06/18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: