slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάσχα στα χωριά της Magna Grecia για Καραμανλή

Στα χωριά της Νότιας Ιταλίας που κάποτε άκμασε ο Ελληνισμός επέλεξε να περάσει τις μέρες του Πάσχα ο Κώστας Καραμανλής. Όπως αποκάλυψε το SECRET, το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδα μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και τα δεκάχρονα πλέον δίδυμα- τον Αλέκο και την Αλική- και οδηγώντας ο ίδιος έφτασε στην Πάτρα για να πάρει το καράβι για Μπρίντιζι.

Μαζί με το ζεύγος Καραμανλή ήταν και οι καλύτεροι φίλοι τους που τους ακολουθούν σε όλες τις εξορμήσεις τους εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη και τη σύζυγος του Χριστίνα, με το δικό τους ΙΧ αλλά χωρίς τη θυγατέρα τους που έκλεισε ήδη τα 20 και σπουδάζει Νομικά. Την παρέα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπλήρωνε κι ένα ακόμα φιλικό ζευγάρι του πρώην πρωθυπουργού, γείτονες στην Ραφήνα και σχεδόν καθημερινοί του συνδαιτυμόνες σε ταβερνάκια της περιοχής.

Η μεγάλη συντροφιά έφτασε στην Ιταλία την Μεγάλη Δευτέρα και ξεκίνησε οδικώς ένα μεγάλο ταξίδι στην λεγόμενη Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα). Το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο είχαν κάνει τα ζεύγη Καραμανλή και Βαληνάκη πριν από λίγα χρόνια και είχαν να λένε γι΄ αυτό στις παρέες τους για πολύ καιρό.

Αν και το (καθολικό) Πάσχα στην Ιταλία ήταν πριν από λίγες εβδομάδες, σε αρκετά από τα χωριά που επισκέφθηκαν υπάρχει ακόμα Ελληνικό στοιχείο, όπως για παράδειγμα, στην Απουλία, την Καλαβρία αλλά και την Σικελία. Η περιοχή φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό της, θαλασσινά και παραδοσιακές μακαρονάδες, που ενθουσίασαν τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και για το υπέροχο κόκκινο κρασί και την φιλοξενία των ανθρώπων της που θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις Ελλάδα. Τα ζεύγη Καραμανλή και Βαληνάκη όλες τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας επισκέφθηκαν αρκετές περιοχές ενώ διανυκτέρευσαν σε διαφορετικά χωριά και γύρισαν στην Αθήνα την Τρίτη του Πάσχα.

Ο κ. Βαληνάκης, βέβαια, ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει είχε καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των Αμερικανικών πιέσεων στις κυβερνήσεις Καραμανλή για τον αγωγό Southstream, επέστρεψε στην Κύπρο όπου διδάσκει σε Πανεπιστήμιο.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Βαληνάκης πήγε στο πανεπιστήμιο που διδάσκει. Ο δικός μας ο χοντρός που πήγε; Τι δουλειά κάνει σήμερα; Τόσα χρόνια ντάντευε για να σπουδάσει η Νατάσσα. Τώρα ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού;