slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αρχισαν τα οργανα οργή Γλέζου κατά Τσίπρα για τη διάλυση των Συνιστωσών

Ναξιώτικη ανταρσία { Μανώλης Γλέζος   Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ)} κατά “μίστερ” Αλέξη.

 Αυστηρή κριτική για την απόφαση επιβολής ενιαίας λίστας στην εκλογή των οργάνων του κόμματος και για την εξαγγελία της διάλυσης των Συνιστωσών από τον Μανώλη ΓλέζοΜε βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς εκφράστηκαν ο Μανώλης Γλέζος και άλλοι τέσσερις επικεφαλής συνιστωσών κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα για ....
την απόφασή του να εξαγγείλει διάλυση των Συνιστωσών και να επιβάλλει ενιαία λίστα στην εκλογή των οργάνων του κόμματος.
"Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας" τονίζεται στην ανακοίνωση-φωτιά. "Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ.....
εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις", επισημαίνεται.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ακόμα ο Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελας (ΕΔΗΚ), Π. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).

Όπως τονίζεται στο ίδιο κείμενο που έχει φέρει σε εμφανή αμηχανία τον στενό πυρήνα των "προεδρικών" του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ , αυτές τις εξαγγελίες έκανε ο Αλέξης Τσίπρας "επικαλούμενος εντολές από 1.600.000 ψηφοφόρους, προωθεί ιδέες και θέσεις που πλήττουν την συνοχή και την ίδια την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να κάνουμε γιορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την 21 η Μαίου 2001 που συγκροτήθηκε το Φόρουμ, το οποίο οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια αυτή ιστορική μέρα, προς τέρψην της τρικοματικής κυβέρνησης και του αξιοθρήνητου εκπροσώπου της ο πρόεδρος εξαγγέλλει τη διάλυση των συνιστωσών και του ενωτικού εγχειρήματος".

Ο Μανώλης Γλέζος που είναι επικεφαλής στο Επικρατείας του κόμματος και των "Ενεργών Πολιτών" και οι άλλες τέσσερις συνιστώσες ζητούν την "απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν" και προτείνει να ισχύσουν οι διαφορετικές λίστες και απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε ένα μεικτό σχήμα, περίπου δηλαδή όπως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: