slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τελικά ο ΣΚΑΙ συγχωνεύτηκε με το "αριστερά στα FM" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων

Συμφωνούμε για τον τυχοδιωκτικό καπιταλισμό και την υπερμόχλευση. Συμφωνούμε για την τις ρυθμιστικές αβλεψίες του διεθνούς οικονομικού και δη του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού τομέα. ΟΚ ως εδώ.

Αλλά βρε παιδιά, μορφωμένοι άνθρωποι είστε, σε υποτίθεται αστικό κανάλι δουλεύετε, κουβέντα βρε παιδιά για τις εγγενείς αδυναμίες της χώρας πριν την κρίση; Κουβέντα για το ότι ήμασταν τελευταίοι σε όλους τους δείκτες που μετρούν τις επιδόσεις του σύγχρονου κόσμου πριν από το 2008;
Κουβέντα για το πραγματικό και ευκαιριακό κόστος λειτουργίας του Δημοσίου; Και ότι ο ιδιωτικός τομέας σφαγιάστηκε για να κάνουμε χάρη στους Δημόσιους υπαλλήλους;

Κουβέντα για το ότι οι περισσότεροι φόροι μπήκαν για να μη γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και "καεί η Αθήνα" η οποία φυσικά ούτως ή άλλως κάηκε διότι σιγά μην έκαναν πίσω οι αναίσθητοι στους οποίους κάνατε συνεχείς εκκλήσεις, καταστρέφοντας το υγιές τμήμα της κοινωνίας για πάρτη τους; Οι οποίοι "δε γουστάρουν". Οι οποίοι μας το ανταποδίδουν με σαμποτάζ στην οικονομία και την κοινωνία. Πως;

Με το να μην κάνουν (καλά ή καθόλου) τη δουλειά τους. Με το να μην αναγνωρίζουν ότι ο απέναντι από τον γκισέ μπορεί να είναι κάποιος που σε συνθήκες περιορισμένων διαθέσιμων πόρων μπορεί να έχασε τη δουλειά του εξαιτίας τους.Με το να μην είναι ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ μπροστάρηδες στον αγώνα, όχι "ενάντια στην τρόικα" αλλά "ενάντια" στη γραφειοκρατία, τις εκβιαστικές απεργίες-καψόνια στους αθώους που τους πληρώνουν και δεν τους φταίνε τίποτα, τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, τις καθυστερήσεις επενδύσεων, για τα οποία δε φταίνε φυσικά ούτε οι τράπεζες ούτε η τρόικα.

Διότι, να το επαναλάβουμε, ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΕΛΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ. Σαν μεθυσμένη καλλίπυγος και ελαφρώς ενδεδυμένη νεανίσκη που ενώ της έλεγαν "να προσέχει" εκείνη πήγε μόνη της και μέθυσε στο μπαρ που συχνάζουν συμμορίες bikers σε κακόφημο μπαρ κάπου κοντά στην έρημο Mojave. Και που όταν την πλησίασε ο πρώτος εκείνη με το θολό της βλέμμα τον κοίταξε με ένα βλέμμα συνδυασμό ζαλάδας και ηδυπάθειας και του ζήτησε χαριτωμένα να την πάει σπίτι και να την... σεβαστεί.

Και μας ξέσκισαν φυσικά. Και αυτός και η παρέα του (συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το διασκεδάζει όλη η συμμορία). Και τώρα μας φταίνε οι gang-banger αγορές και όχι το ότι πήγαμε γυμνοί στην αγγουροφυτεία.

ΥΓ. Α και, Πόπη. Πρόσεχε. Η εμπάθεια και η ιδεοληψία ασχημαίνουν. Βγάζουν ρυτίδες. Μην κάνεις πως νοιάζεσαι και πως υποφέρεις για τον απλό κόσμο. Δε νοιάζεσαι. Υποκρίνεσαι πως νοιάζεσαι. Σύριζα πέρασε η "κρίση" και δε σε άγγιξε.

ΚΚ2 

Δεν υπάρχουν σχόλια: