slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΥΠΟ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΑΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

oi-arxigoi-kseperasan-tis-paidikes-toys-astheneies-kai-stathikan-sto-upsos-ton-peristaseon ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ

«Οι αρχηγοί ξεπέρασαν τις παιδικές τους ασθένειες και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων»

Ειρωνικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη για το χαράτσι πριν τη σύσκεψη των αρχηγών την ...
Τετάρτη.

Ειδικότερα, στον απόηχο της χθεσινής σύσκεψης, ο υπουργός δήλωσε: «Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες. Χθες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό».

Την εν λόγω παρατήρηση ο κ. Στουρνάρας την έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα», ήταν το σχόλιο του υπουργού προσθέτοντας παράλληλα ότι «η διαπραγμάτευση για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις παραμένει πολύ δύσκολη».

Αναφερόμενος γενικά στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι «η στάση των αγορών έχει αλλάξει και αλλάζει απέναντι μας. Ουδείς μιλά πλέον για έξοδο από το ευρώ.
Στο ερώτημα αν θα μπορούσε η Ελλάδα να κάνει κάτι διαφορετικό και να μην μπει στο Μνημόνιο, ο κ. Στουρνάρας ήταν κατηγορηματικός : «Όχι, δυστυχώς. Όταν οι αγορές είναι κλειστές και δεν μπορείς να δανειστείς, όταν δεν υπάρχει άλλη χώρα να σε δανείσει, διαπραγματεύεσαι τους όρους της διάσωσής σου. Για όσους πιστεύουν το αντίθετο, η Κύπρος είναι το τρανότερο και το εγγύτερο παράδειγμα». Επίσης, σημείωσε πως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική καθώς, όπως εξήγησε, το βιοτικό μας επίπεδο θα έπεφτε τόσο πολύ και θα γύριζε τη χώρα δεκαετίες πίσω.

Σήμερα, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας η στάση των αγορών έχει αλλάξει και αλλάζει απέναντί μας. Ουδείς μιλά πλέον για έξοδο από το ευρώ. Όπως είπε «έχουμε καλύψει πλέον τα 2/3 του δρόμου που απαιτείται για την δημοσιονομική εξυγίανση και τα 3 / 4 του δρόμου για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Έχουμε καλύψει δηλαδή τη μεγαλύτερη απόσταση. Βέβαια, όπως σε κάθε μαραθώνιο τα τελευταία χιλιόμετρα είναι πιο δύσκολα γιατί ο δρομέας είναι κουρασμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: