slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εγεννήθη νέο κόμμα δια να μας σώσει

Το matrix24.gr σας ενημέρωσε πρώτο για την μυστική σύσκεψη που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής, στο ξενοδοχείο Stanley, η οποία διοργανώθηκε από τους αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ. Την ίδια ημέρα, οι δύο βουλευτές που είχαν τεθεί από τον Φώτη Κουβέλη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, έστειλαν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ επιστολή με την οποία τον ενημέρωναν ότι… αποχωρούν και από το κόμμα. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι το δίδυμο Βουδούρη-Μουτσινά, μαζί με τους αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ (Ανδρέα Νεφελούδη, Στέφανο Μπαγεώργο, Θανάση Ζαχαρόπουλο, Γιάννη Κεμανίδη), προχωρούν στη....
δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης. Τις σχετικές πληροφορίες, εξάλλου, επιβεβαίωσαν χθες οι πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας, οι οποίοι έκαναν λόγο για «ομάδα πρωτοβουλίας για μια αριστερή προοπτική». Με δελτίο Τύπου που διένειμαν, ανακοίνωσαν ότι «σε πανελλαδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου, με τη συμμετοχή πρώην μελών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανένταχτων πολιτών, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής κίνησης στο χώρο της αριστεράς».


«Στη σύσκεψη ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αναγκαιότητα διατύπωσης μιας αριστερής εναλλακτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση, καθώς και η ανάγκη για την ενότητα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.

Επίσης, αναδείχθηκε συντονιστική επιτροπή η οποία εξουσιοδοτήθηκε να συζητήσει με άλλες κινήσεις το χώρου και να διατυπώσει κείμενο πολιτικών θέσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί -εντός διμήνου- σε νέα πανελλαδική συνδιάσκεψη», κατέληξαν οι αποχωρήσαντες από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: