slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

1520 παράνομες πινακίδες και επιγραφές στις Κυκλάδες



1.520 παράνομες πινακίδες και διαφημιστικές επιγραφές έχουν καταγραφεί στα νησιά των Κυκλάδων. Οι παράνομες πινακίδες καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο του συνόλου των νησιών του Αιγαίου με τη συνδρομή ειδικών επιτροπών του Δήμου και μετά από σχετική οδηγία της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων της νομοθεσίας (ΚΥΑ 38110/2002). Από δω και στο εξής θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποξήλωσής τους.
Μέχρι σήμερα και με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου από τις κατά τόπους Επιτροπές, έχουν καταγραφεί αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές ως ακολούθως:


ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.102
ΛΕΣΒΟΣ: 369 (73η Εθν. Οδός, 1η Επαρχ. Οδός, 36η Εθν. Οδός τμήμα Μόρια – Λέσβου)
ΣΑΜΟΣ: 636 (Σύνολο Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου)
ΛΗΜΝΟΣ: 97 (Σύνολο Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου)

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.713
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ: 14
ΑΝΔΡΟΣ: 41
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ-ΣΥΡΟΣ: 5
ΣΕΡΙΦΟΣ: 1
ΚΕΑ: 36
ΜΥΚΟΝΟΣ: 200
ΜΗΛΟΣ & ΚΙΜΩΛΟΣ: 60
ΤΗΝΟΣ: 36
ΠΑΡΟΣ: 1.093
ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: 31
ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 11

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: 28
ΡΟΔΟΣ :165 (Εθνικό και Επαρχ. δίκτυο)
Για τους Δήμους Λέρου και Ιητών από την καταγραφή δεν προέκυψαν αυθαίρετες πινακίδες.
Σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 1/Δ.Τ.Ε./2013 (Α.Π. οικ. 6819/918/Φ. 4.8/6.02.2013) Εγκύκλιο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου «…θα παρέχεται η δυνατότητα στους διαφημιζόμενους φορείς ή ιδιώτες, μέσω έγγραφης ενημέρωσης ή δημόσιας ανακοίνωσης με κάθε πρόσφορο μέσο, να αποξηλώσουν σε προθεσμία 30 ημερών τις πινακίδες με ίδια μέσα».
Μετά την παρέλευση της ορισθείσας προθεσμίας και για τις περιπτώσεις που δεν υπάρξει συμμόρφωση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θα προχωρεί άμεσα και με την συνδρομή των κατά τόπους Ο.Τ.Α., στην αποξήλωση των παράνομων πινακίδων & επιγραφών που χαρακτηρίζονται ως «ρύποι» με βάση την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς την έκδοση Απόφασης Γενικής Γραμματέως Α.Δ.Α.
Στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη στοιχεία των διαφημιζομένων θα αποστέλλεται από την Α.Δ.Αι. και έγγραφη συστημένη επιστολή προς τους αυθαιρετούντες, προκειμένου να προχωρήσουν με ίδια μέσα στην αποξήλωσή τους, εντός προθεσμίας (30) ημερολογιακών ημερών από την επίδοση της επιστολής και μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας θα αποξηλώνονται άμεσα με σχετικές Διοικητικές πράξεις της Α.Δ.Αι. και τη συνδρομή των Δήμων.
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής στους υπόλοιπους Δήμους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί αρμοδίως διαδικασία για την άμεση αποξήλωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: