slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο σχέδιο: Εξαιρούνται από το κούρεμα οι καταθέσεις μέχρι 20.000 ευρώ


Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που κατάρτισε η κυπριακή κυβέρνηση, εξαιρούνται από το κούρεμα οι καταθέσεις μέχρι €20 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει το stockwatch, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, για καταθέσεις από €0 μέχρι €20 χιλιάδες η επιβολή τέλους θα είναι μηδενική.

Για καταθέσεις από €20 χιλιάδες μέχρι €100 χιλιάδες το τέλος θα ανέρχεται στο.....

6,75%, ενώ για καταθέσεις άνω των €100 χιλιάδες το τέλος θα ανέρχεται στο 9,9%.

Το τέλος επί των καταθέσεων θα υπολογίζεται επί το υπόλοιπο των καταθέσεων στα βιβλία των πιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου κατά το κλείσιμο των εργασιών τους την 15η Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι έναντι του τέλους διατίθενται μελλοντικά σε κάθε καταθέτη μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος της Δημοκρατίας και η τιμή αποτίμησης των μετοχών που θα δίνονται στους καταθέτες καθορίζονται βάση των κοινοτικών κανόνων της ΕΕ για κρατικές ενισχύσεις.

Η αξία της μετοχής που θα δοθεί στους καταθέτες θα είναι της ίδιας αξίας με την τιμή απόκτησης της από τη Δημοκρατία.

Οι μετοχές εξάλλου, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που θα παραχωρηθούν στους καταθέτες, θα είναι μετατρέψιμες σε ομόλογα, η απόδοση των οποίων διασφαλίζεται από τα προσδοκώμενα έσοδα του φυσικού αερίου υπό τον όρο οι καταθέσεις να παραμείνουν για δύο χρόνια στο πιστωτικό ίδρυμα της Δημοκρατίας.

Ο νόμος δεν ενεργοποιεί τη διαδικασία αποζημίωσης των καταθετών βάση του σχεδίου προστασίας καταθέσεων του περί εργασιών τραπεζών νόμου, του περί συνεργατικών εταιρειών νόμου, τη διαδικασία αποζημίωσης επενδυτών/πελατών δυνάμει του περί της ίδρυσης και λειτουργίας ταμείου αποζημίωσης επενδυτών/πελατών/τραπεζών/κανονισμών του 2004 έως το 2007 και τη διαδικασία αποζημίωσης επενδυτών/πελατών δυνάμει των περί της ίδρυσης και λειτουργίας ταμείου αποζημίωσης επενδυτών/πελατών ΚΕΠΕΥ κανονισμών του 2004 και 2005.

Το νομοσχέδιο μελετάται ήδη από την Επιτροπή Οικονομικών και στη συνέχεια θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι βάσει του προγραμματισμού το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, εκτός απροόπτου, σήμερα στις 18.00.



Διαβάστε ΕΔΩ όλο το νοσχέδιο

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούμε στη Βουλή της Κύπρου τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου. Οι ίδιες μπαρούφες, οι ίδιες ψευτιές και οι ίδιοι ψευτοτσαμπουκισμοί με ότι έχει γίνει και στην Ελλάδα. Και αυτοί οι αθεόφοβοι επικαλούνται το σύνταγμα και τους νόμους της Κύπρου και συγχρόνως δηλώνουν ότι θέλουν να είναι μέσα στην Ευρωζώνη. Μα δεν ντρέπονται. Όταν όλοι τότε ομόφωνα ψήφισαν για την ένταξη στην ΟΝΕ ψήφισαν και τους όρους που λέγανε ρητά ότι στα οικονομικά θέματα υπερισχύουν των νόμων του κράτους οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών οργάνων. Ας πουν λοιπόν ότι δεν ψηφίζουμε τα μέτρα και αποφασίζουμε να βγούμε από την ΟΝΕ. Αυτές είναι οι καθαρές κουβέντες όπως λέει εδώ το ΚΚΕ. Δεν το λένε όμως αυτό. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες. Φαντάσου ότι και το δήθεν αριστερό ΑΚΕΛ του Χριστόφια που οδήγησε την Κύπρο στο χείλος της χρεωκοπίας κάνει τώρα το τσαμπουκά και καταψηφίζει τα μέτρα χωρίς να προτείνει τίποτα εναλλακτικό για να σωθεί η Κύπρος από εκεί που την άφησε. Γι’ αυτό γελάνε οι άλλοι μαζί μας ακόμη και οι νότιοι που έχουν παρόμοια προβλήματα και δεν μας συμπαραστέκονται. Τι πρόβλημα αλήθεια έχουν όσοι και εδώ στην Ελλάδα είναι κατά των τραπεζών, των μεγαλοκαταθετών, των επιχειρηματιών και των λαμόγιων του βρόμικου χρήματος των νεοφασιστών Ρώσων να φορολογηθούν για καταθέσεις πάνω από 20.000. Αποδεικνύεται με τη στάση τους ότι στηρίζουν το σύστημα που οι ίδιοι δήθεν πολεμούν. Φοβούντε μήπως καταρεύσουν οι τράπεζες και η ΟΝΕ. Αυτοί τους ενδιαφέρουν και όχι οι εργαζόμενοι και η φτωχολογιά. Μουρόχαβλα του ΣΥΡΙΖΑ είστε με τις τράπεζες, τους τραπεζίτες, τις offshore και τους διεθνείς κερδοσκόπους. ΔΕΝ είστε ούτε καν αριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ηλίθιε δεν βαρέθηκες να γράφεις τόόόόόσες μαλακίες. Γεγονός είναι το ΟΧΙ στην παντοκρατορία των Γερμανών. Εσύ ως πουλημένο γουρούνι έπρεπε να κρύβεσαι τώρα. Όπως και η εγχώρια τρόικα η οποία λόγω ακριβώς των εξελίξεων αυτών μετράει μέρες. Οι κρεμάλες στήνονται.

Ανώνυμος είπε...

"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" δυστυχισμένε των 19:14.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχισμένοι των 20:42 και 21:18 για να έχεις τόλμη και ελευθερία πρέπει να λες την αλήθεια και να λες ΟΧΙ στο μνημόνιο, ΟΧΙ στα δανεικά ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ και ΟΧΙ στην παντοκρατορία των Γερμανών με ΝΑΙ στην έξοδο από την Ευρωζώνη. Όλα τα άλλα είναι ψευτοπαληκαριές για ηλήθιους. Μόνο το ΚΚΕ έχει καθαρή θέση. Όλοι οι άλλοι της αντιπολήτευσης είναι της πλάκας και παίζουν με τον πόνο του λαού. ΟΥΣΤ να χαθείτε ρεμάλια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκα των 22:51 μήπως είσαι δυό μέρες ειδήσεις πίσω; Δεν κατάλαβες ότι όλοι μιλάνε για την πρώτη αντίδραση στους Γερμανούς πανευρωπαικά ; Ρε βλάκα μήπως είσαι ο Βρούτσης ;