slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο για ανέραστη-«βιαστή των τουριστριών»-Άρθρο Πρετεντέρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο την ώρα που συζητείται η υπόθεση του άντρα που κατηγορείται για βιασμούς τουριστριών πραγματοποίησε η Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Ο κατηγορούμενος, συνήγορος του οποίου είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, φέρεται να βίαζε τις τουρίστριες αφού προηγούμενως τους έδινε τυρόπιτες στις ......
οποίες είχε βάλει αλκοόλ και υπνωτικό.

Η Φεμινιστική Πρωτοβουλία επιτίθεται με σφοδρότητα στην συνήγορο του κατηγορούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Φεμινιστικής οργάνωσης επισημαίνεται: «Ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν εγκρίνει την ανάμειξη της βουλεύτριάς του στο συγκεκριμένο θέμα, ως συνηγόρου του βιαστή, η οποία μάλιστα προσπαθεί με στρεψοδικία, αρνησιδικία, κωλυσιεργία να μην καταδικαστεί ο βιαστής, ώστε ως αποτέλεσμα να κουραστούν τα θύματα να ταξιδεύουν από τις μακρινές τους χώρες».

Η ελληνική κοινωνία είχε συγκλονιστεί το 2005 από την υπόθεση, ενώ ο δράστης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς ελαφρυντικά για τον βιασμό βορειοευρωπαίας τουρίστριας. Να σημειωθεί πως αρχικά ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί για βιασμό τεσσάρων τουριστριών, αλλά τρεις δεν είχαν κλητευθεί νόμιμα από τις χώρες τους.

Η σημερινή δίκη αφορά την αίτηση αναίρεσης για την απόφαση του Εφετείου που καταδίκασε τον δράστη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εκδίκαση της έφεσης διήρκεσε περίπου δέκα μήνες, από τον Μάιο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012.

Στις τριάντα δικάσιμες που παρεμβλήθηκαν έως την απόφαση καταδίκης, η συνήγορος του κατηγορουμένου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σε τέσσερις αιτήσεις εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει μεροληψία εξαιτίας της απόρριψης των ελαφρυντικών του πελάτη της. Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει πως δεν της έδωσαν σκεπτικό απόρριψης, εξαιτίας του μένους εναντίον της, κατόπιν αντιδικίας με εφέτη.

Πρετεντέρης: Η συνήγορος του βιαστή προσπαθεί να καθυστερήσει τη δίκη του πελάτη της

Το θέμα της υπεράσπισης του «βιαστή των τουριστριών» από την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνει και πολιτικές διαστάσεις.

Σε άρθρο του με τίτλο: «Τι είναι αριστερό;», ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης γράφει: «Αναρωτιόμουν πάντα αν μια γυναίκα δικηγόρος μπορεί να υπερασπίζεται έναν βιαστή γυναικών» και συνεχίζει: «Δεν επιλέγουν μόνο οι κατηγορούμενοι δικηγόρο. Επιλέγουν κι οι δικηγόροι κατηγορούμενο. Το ερώτημα γίνεται ακόμη σοβαρότερο όταν η συνήγορος του βιαστή εκτός από γυναίκα δηλώνει και αριστερή».

Ο Γ.Πρετεντέρης, σημειώνει ότι «από το περασμένο Σάββατο που «Τα Νέα» αποκάλυψαν την υπόθεση Κωνσταντοπούλου περιμένω υπομονετικά, μια διάψευση, μια εξήγηση, μια ερμηνεία, έστω μια συγγνώμη» και καταλήγει: «Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται τελευταία τόσο πολύ με τα «σκυλιά» που έχουν ξεχάσει να ασχολούνται με τους ανθρώπους».

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Παππάς έγραψε στο twitter: «Ο Πρετεντέρης σήμερα πραγματεύεται το θέμα 'τι είναι αριστερό'. Πείτε μας. Από εσάς περιμέναμε».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: