slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάλεσμα της ΚΝΕ στους μαθητές: Κόντρα στο σύστημα και την υποταγή, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!


«Τα όνειρα και τα "θέλω" μας από τη ζωή κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες! Όχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους εκμεταλλευτές του λαού.
Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζουν το λαό και τα παιδιά του στη φτώχεια, την .....
.ανεργία και την αμορφωσιά. Μας χρεοκοπούν για να προσφέρουν τεράστια κέρδη στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Επιβάλλουν  τη βάρβαρη πολιτική τους, σπέρνοντας το φόβο και την καταστολή. Επιστρατεύουν  εργάτες, στέλνουν ΜΑΤ και εισαγγελείς ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και σηκώνει κεφάλι.

Λέμε ως εδώ! Λέμε φτάνει! Αγώνας και τα λέμε…

Να θερίσουν την οργή μας, το συλλογικό μαχητικό αγώνα μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας στην οποία μας  καταδικάζουν.

Η κοινωνία στην οποία ζούμε έχει σαπίσει.

Την ώρα που τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα προϊόντα, υπάρχει κόσμος που πεινάει, παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία.
Την ώρα που πάνω από 200.000 κατοικίες είναι άδειες, οι άστεγοι αυξάνονται.
Την ώρα που εξασφαλίζουν επιδοτήσεις και ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, μαθητές κάνουν ακόμα μάθημα σε κοντέινερ, σε ετοιμόρροπα σχολεία, στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες μες στις τάξεις, με τεράστιες ελλείψεις.
Την ώρα που στους εφοπλιστές παρέχουν αφορολόγητα καύσιμα, τα σχολεία και τα σπίτια μας μένουν κρύα.
Την ώρα που οι καπιταλιστές έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια αμύθητα κέρδη (μόνο στις ελβετικές τράπεζες έχουν 600 δισ. ευρώ), στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο αμείβονται με 500 ευρώ και μάλιστα οι νέοι με ακόμα λιγότερα, κάτω από 400 ευρώ.
Όχι άλλες θυσίες για τους εκμεταλλευτές του λαού!

Στα τσακίδια τα μέτρα και τα μνημόνιά τους, για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δίνουν ψίχουλα για τα σχολεία  μας, βάζουν εμπόδια στη μόρφωσή  μας. Φτωχαίνουν τις οικογένειές μας και θέλουν να τσακίσουν κι άλλο τους μισθούς, να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να κάνουν ό,τι θέλουν τα αφεντικά.

Γι’ αυτό ετοιμάζεται παντού γενική απεργία!

Αυτά δεν αφορούν κάποιους άλλους, αλλά εμάς, τη ζωή και το μέλλον μας.

Κανείς μαθητής να μην πάρει "απουσία" από τον αγώνα γιατί θα πάρει "απουσία" απ’ τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή!

Η κυβέρνηση, οι άνθρωποί της στα  σχολεία και άλλοι θα προσπαθήσουν να μας φοβίσουν, να μας απογοητεύσουν, να συμβιβαστούμε με αυτήν την άθλια κατάσταση.

Θα μας πουν ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε τίποτα, ότι είναι χαμένη υπόθεση.

Ξέρουμε, αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει  σε μια μέρα. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα, ξεσπάσματα στο πουθενά  που ξεφουσκώνουν την άλλη μέρα φέρνοντας  ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση…

Κάθε αγώνας, μικρότερος ή μεγαλύτερος, είναι για εμάς ένα βήμα στην πάλη για τη ζωή που μας αξίζει και έχουμε ανάγκη.

Ο δικός μας αγώνας πάει μακριά… για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας.

Αυτό το σύστημα, ο καπιταλισμός δε φτιάχνεται, δε μακιγιάρεται, δεν εξανθρωπίζεται. Μόνο ανατρέπεται! Αυτό δε γίνεται με μία μάχη, αλλά με πολλές. Γι' αυτό θέλει οργάνωση, σχέδιο, πείσμα, αντοχή. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Μαθητή, μαθήτρια

Απευθυνόμαστε σε σένα που δεν είσαι  παιδί βιομήχανου, εφοπλιστή ή τραπεζίτη, που δεν έχεις εξασφαλισμένη ζωή. Που πρέπει εσύ ο ίδιος να την αρπάξεις με τα δικά σου χέρια, κανείς δε θα στη χαρίσει.

Για να συναντήσει το εκμεταλλευτικό σύστημα την οργανωμένη αντίσταση, την ανυπακοή και το συλλογικό  αγώνα.

Για να οργανωθούν μέσα σε κάθε σχολείο όλοι οι μαθητές που δεν έχουν κανένα συμφέρον από το να συνεχίζει να επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση. Μέσα από τα 5μελή και τα 15μελή, τις Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολείο και τμήμα. Δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, όλο το λαό.

Όταν πουν ό,τι είχαν οι κυρίαρχοι να πούνε
Θα μιλήσουν οι κυριαρχούμενοι.
Ποιος φταίει σαν η καταπίεση παραμένει; Εμείς.
Ποιος θα φταίει σαν η καταπίεση συντριβεί; Εμείς  πάλι.
Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί!
Όποιος χαμένος  είναι, να παλέψει!
Όποιος την  κατάστασή του έχει αναγνωρίσει, πώς να εμποδιστεί;
Γιατί οι νικημένοι  του σήμερα είναι οι νικητές του  αύριο.

Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής.

Έλα να παλέψουμε για μία ζωή  χωρίς φτώχεια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς ανεργία και ανασφάλεια. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Στον αγώνα της εργατικής τάξης για τη δική της εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, μπορούν να βρουν διέξοδο τα όνειρα και οι ανάγκες κάθε νέου. Σε καλούμε να έρθεις μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την κοινωνία της λαϊκής ευημερίας, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

Έλα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: