slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ”


  Από την  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com  ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δρ. Χορολογίας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ.
Σταύρος Χ. Σπηλιάκος
ΙΑΚΩΒΟΣ ΕΜΜ. ΨΑΡΡΑΣ

“ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ”

(Ηθοποιός – Σκηνοθέτης  – Ποιητής – Δάσκαλος του  Εθνικού Θεάτρου)

Μια προσφορά προς τους θεατρόφιλους και όλους τους Ναξιώτες
για να γνωρίσουν έναν ακόμη Άξιο Αξώτη.
Αποσπάσματα από την εκδήλωση – αφιέρωμα ΤΙΜΗΣ της Ο.ΝΑ.Σ. (Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων) στον Ναξιώτη ηθοποιό – σκηνοθέτη – ποιητή και δάσκαλο του Εθνικού Θεάτρου ΙΑΚΩΒΟ ΕΜΜ. ΨΑΡΡΑ στη “Στοά του Βιβλίου” την Κυριακή 3/2/2013 με την ευκαιρία της κοπής της..........
Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
  • Το πρώτο βίντεο περιέχει μονταρισμένα αποσπάσματα (σε σύνολο 1h 30’) από όσα προβλήθηκαν στην εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει το σύντομο βιογραφικό του και τη θεατρική του πορεία, όπως ο ίδιος είχε καταθέσει σε συνέντευξή του το 2000.
    Τα κείμενα αντλήθηκαν από το Αφιέρωμα σ’ αυτόν του περιοδικού “ΝΑΞΙΑΚΑ”, τ. 24 (62) – Β’ περίοδος, Μάρτιος-Μάιος 2007, επιθεώρηση της Ο.ΝΑ.Σ., σε επιμέλεια του συν/χου Λυκειάρχη Φιλολόγου Αξώτη Νίκου Δ. Δέτση.
  • Το δεύτερο βίντεο (που δεν προβλήθηκε στην εκδήλωση) περιλαμβάνει φωτογραφίες που αφορούν θεατρικές στιγμές της πορείας του Ιάκ. Ψαρρά στο Εθνικό Θέατρο (διαδικτυακό Αρχείο Εθνικού Θεάτρου).
Έρευνα – Δημιουργία –  Επιμέλεια – Παρουσίαση: Δρ. Σταύρος Χ. Σπηλιάκος

http://xoroballomata.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: