slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και μόνο γι αυτό ο Βενιζέλος θα έπρεπε να πάει φυλακή


Όποιος παρακολούθησε την χθεσινή οπερέτα στη Βουλή, σίγουρα κατάλαβε οτι αν υπάρχει ένα τουλάχιστον πράγμα για το οποίο θα έπρεπε ο Βενιζέλος να πάει κατ' ευθείαν στον Κορυδαλλό είναι για τον απίστευτο "Νόμο περί ευθύνης υπουργών" που ο ίδιος επινόησε.
Ακόμα και ο πιο βλάκας θα κατάλαβε χθες οτι ο νόμος είναι κομμένος και ραμμένος ωστε να προφυλάσσει τους πολιτικούς απατεώνες τύπου Βενιζέλου από σχεδόν οποιαδήποτε κατηγορία.
Πολλοί νομίζουν οτι μετά τη χθεσινή ψηφοφορία ο.....
Παπακωνσταντίνου θα καθίσει στο σκαμνί.

Αμ δε.

Μετά την χθεσινή ανεκδιήγητη διαδικασία, ακολουθούν: Η σύσταση επιτροπής στη Βουλή, στην οποία βουλευτές θα "εξετάσουν" τα στοιχεία της υπόθεσης. Μετά θα συνέλθει "δικαστικό συμβούλιο" που θα εξετάσει νομικά την υπόθεση. Ανάμεσα στα άλλα και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Κάτι που είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί αφού, σύμφωνα με το νόμο Βενιζέλου, αρκούν 2 σύνοδοι της Βουλής για να θεωρηθεί οτι ένα αδίκημα έχει παραγραφεί.Θεωρητικά δηλαδή, ένα αδίκημα πολιτικού είναι δυνατό να παραγραφεί μόλις 6 μήνες (!) μετά την τέλεσή του.

Και εν τέλει, αν όλα οι παραπάνω συμφωνήσουν, τότε ο Παπακωνσταντίνου θα περάσει από δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Και μιλάμε για άτομο που ΔΕΝ έχει βουλευτική ασυλία.

Φαντάσου δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου να είχε και βουλευτική ασυλία.

http://amantomatimou.wordpress.com  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στραβάδι Ρεπόρτερ ο νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα και από τη ΝΔ με εισηγητή τον Παυλόπουλο. Μη ρίχνεις λοιπόν μονόπαντα τις ευθύνες γιατί ο προηγούμενος νόμος που ήταν από το 1930 απάλλασσε τους βουλευτές μετά από μία βουλευτική περίοδο και όχι μετά από δύο όπως είναι ο νέος νόμος. Αυτόν εκμεταλλεύτηκε η ΝΔ για να κλείσει τη Βουλή και να παραγραφούν το Βατοπέδι και η Ζήμενς. Μη μιλάς για σχοινί λοιπόν στο σπίτι του κρεμασμένου. Τότε κανένα και από τα άλλα κόμματα δεν αντέδρασε και δεν πρότειναν κάτι διαφορετικό.