slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε ανοιχτή γραμμή εισαγγελείς-Σφακιανάκης

 Σε ανοιχτή γραμμή εισαγγελείς Σφακιανάκης
Με στόχο να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς, κ.κ. Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησαν την συνδρομή του προϊσταμένου του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη. Οι οικονομικοί εισαγγελείς επιθυμούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη εκείνου που πραγματοποίησε την αλλοίωση της λίστας και σε ποιο χρονικό διάστημα αφαιρέθηκαν αρχεία…

Ήδη αναζητούν την άκρη του νήματος στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Έτσι εκτός από τους στενούς συνεργάτες του πρώην «τσάρου» της οικονομίας που περνούν το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων πιθανότατα θα κληθούν για συμπληρωματική εξέταση και οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Οι κ.κ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, που εξετάστηκαν ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικής πράξης, αναμένεται να ερωτηθούν για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους και τι έπραξαν οι ίδιοι.
Ο Ιωάννης Διώτης έδωσε απάντηση για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είπε στο Βήμα ότι δεν είχε κανένα λόγο να αλλοιώσει τη λίστα, δεν γνωρίζει ποιος το έπραξε και δεν επιθυμεί να εικάσει.
Αντίθετα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να δηλώνει σε στενούς συνεργάτες του ότι «ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ».
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: