slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Μονογυιού στη Σύρο


Η πολιτευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Δημοτική Σύμβουλος της Κοινότητας Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού, από τις 7 έως τις 14 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί της Σύρου.
Συγκεκριμένα, η κα Μονογυιού παρευρέθηκε στο ίδρυμα "Στέγη" την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής υποστήριξης ανηλίκων και εφήβων και συνομίλησε με την Πρόεδρο κα Μαρία Φωστέρη, τους εθελοντές και τα παιδιά που φιλοξενούνται, για τις ανησυχίες τους και την ανάγκη τους για.... περαιτέρω οικονομική ενίσχυση. 
Επιπροσθέτως, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, κ. Ιωάννη Στεφάνου, με τον οποίο συνομίλησε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων της εταιρείας.
Η κα Μονογυιού είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο των συνταξιούχων του ΙΚΑ Κυκλάδων κ. Ιωάννη Χαρίτο, ο οποίος την ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου που εκπροσωπεί. 
Στις 8 Ιανουαρίου παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οπού ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού και την ίδια ημέρα είχε συνάντηση με τον  προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Φραγκογιάννη στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πολιούχου Σύρου, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις φιλανθρωπικές  δράσεις και το κοινωνικό έργο που επιτελεί  η Εκκλησία. Η κα Μονογυιού μεταξύ των άλλων, επισκέφθηκε και το γραφείο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων όπου την ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ενώ στις 14 Ιανουαρίου, έδωσε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Άννα Τερέζα Δαλμύρα της εφημερίδας "Κοινή Γνώμη " στην οποία αναφέρθηκε κυρίως στα όσα συμβαίνουν στη Χώρα και τις Κυκλάδες.
Η κα Μονογυιού παραβρέθηκε και στις εκδηλώσεις των κάτωθι συλλόγων, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας :ΟΠΑΣ -Αθλητικός  και Πολιτιστικός Σύλλογος Σύρου, ΚΑΠΗ Ερμούπολης, ΚΑΠΗ Μάνα, Εθελοντική Αιμοδοσία Άνω Σύρου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών, Σύλλογος  Μικρασιατών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κοινότητας Γαλησσάς και Σύλλογος  INNER WILL.
 Η κα Μονογυιού παρευρέθηκε και στην βράβευση του κ. Μαρίνου  Ριγούτσου, επιζώντα του Β' Παγκοσμίου πολέμου, από την Κοινότητα Άνω Σύρου.
 Εν συνεχεία, στις 18 Ιανουαρίου η κα Μονογυιού, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  της ΠΟΕΠΛΣ - Πανελλήνια Ομοσπονδία  Ένωσης  Προσωπικού  Λιμενικού Σώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: