slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ · Η Περιφερειακή Αρχή ζει στη δική της εικονική πραγματικότητα


·     Με προχειρότητα παρουσίασε η περιφερειακή αρχή τον απολογισμό των πεπραγμένων της για το 2012.
·     Με την απουσία του μισού περιφερειακού συμβουλίου, ερήμην των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και με την περιφρόνηση της κοινωνίας προυσιάστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής.
·     Αναπάντητα έμειναν τα περισσότερα θέματα που έθεσε η μείζονα μειοψηφία.


Σύρος, 29 Ιανουαρίου 2013

Κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Σύρο, παρουσιάστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το 2012, με προχειρότητα και χωρίς να έχει διανεμηθεί γραπτή εισήγηση του θέματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την χαρακτηριστική απουσία περιφερειακών συμβούλων, ολοκληρωτική ήταν η απουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.
Κατά τη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Χ. Κόκκινος τοποθετήθηκε αποκαλύπτοντας την εικονική πραγματικότητα της περιφερειακής αρχής:
·        Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 καταρτίστηκαν και υλοποιήθηκαν χωρίς αναπτυξιακή προοπτική.
·        Η αναζήτηση για τον "Συμπαραστάτη του Πολίτη" πάγωσε για όλο το 2012.
·        Ο Περιφερειακός Οργανισμός Τουρισμού που συστήθηκε στα χαρτιά από τα μέσα του 2012, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.
·        Πάγωσε η λειτουργία της Επιτροπής Τροποποίησης του Οργανισμού της ΠΝΑ.
·        Το προσωπικό της ΠΝΑ συρρικνώθηκε και το υπάρχον προσωπικό δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών.
·        Μπήκαμε στο τελευταίο χρόνο του ΕΣΠΑ και μόλις τώρα θυμήθηκε η περιφερειακή αρχή να αξιοποιήσει τα τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ για την προώθηση του τουρισμού.
·        Επιθυμούμε και εμείς να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ και στηρίζουμε κάθε θετική προσπάθεια. Όμως, το 35% του προγράμματος έχει καλυφθεί με λογιστικά τρικ (έργα γέφυρες, δράσεις και έργα της περιόδου 2007-2009 που πληρώθηκαν από εθνικούς πόρους).
·         Η περιφερειακή αρχή αγνοεί την τύχη των τομεακών έργων του ΕΣΠΑ, τα οποία υλοποιούνται από τα αρμόδιο Υπουργεία, καθώς δεν έχει μεριμνήσει για την παρακολούθησή τους.
·        "Με το ζόρι" και μία φορά το δίμηνο πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις των επιτροπών τουρισμού και τουριστικής ανάπτυξης.
·        Ο περιβόητος Σρατηγικός Σχεδιασμός έχει μείνει στα χαρτιά και δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.
·        Οι νέες τεχνολογίες δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα από την περιφέρεια. Η τηλεδίασκεψη δεν θα έπρεπε να περιορίζεται στη Σύρο και τη Ρόδο αλλά πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.
·        Διαρκώς εγγράφονται θέματα στην ημερήσια διάταξη και δεν συζητούνται κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Κλασική περίπτωση, το "Καλάθι του Αιγαίου" το οποίο δεν έχει συζητηθεί ούτε στην αρμόδια επιτροπή.
·        Η Αναπτυξιακή Δωδεκανησιακή Εταιρεία, αν και έχει στηριχτεί με αλλεπάλληλες προγραμματικές συμβάσεις, έχει ελλειμματικούς απολογισμούς, όπως και άλλες εταιρείες της περιφέρειας.
Όσο η ανεργία αυξάνεται και η ύφεση βαθαίνει, όσο ο περιφερειάρχης ζει στην εικονική του πραγματικότητα, μακριά από την κοινωνία και τις ανάγκες της, τόσο αποκαλύπτεται η αναποτελεσματικότητα των επιλογών της περιφερειακής αρχής.
Ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας συνεχίζει την προσπάθειά του αναδυκνείοντας τα προβλήματα και επιδιώκοντας λύσεις. Σε σταθερή συμμαχία με την κοινωνία ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση ευελπιστώντας να βελτιωθεί η περιφερειακή αρχή προς όφελος των νησιών μας.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
kokkinosxar@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: