slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λεφτά υπάρχουν - Το κράτος πληρώνει 6,8 εκατ. ευρώ το μήνα σε ενοίκια

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή αναφορικά με τα χρήματα που καταβάλει το ελληνικό δημόσιο σε μισθώματα για τη στέγαση της Κεντρικής Διοίκησης προκύπτει πως το ποσό φτάνει τα 6.812.930,64 ευρώ.


Από τα στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Στέγασης, προκύπτει πως υπάρχουν 2.353 συμβάσεις μίσθωσης κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης (η οποία περιλαμβάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και τις Ανεξάρτητες Αρχές).

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι από τις πρώτες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση είναι ο περιορισμός των μισθωμάτων για κτίρια που χρησιμοποιεί το δημόσιο.

Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως ο περιορισμός στα μισθώματα έχει ξεκινήσει, αφού ήδη το συνολικό ποσό εξοικονόμησης μέχρι στιγμής εκτιμάται σε 3.922.020,38 μηνιαίως. Επίσης, έχει επέλθει εξοικονόμηση μηνιαίως τουλάχιστον κατά 126.000 ευρώ από την κατάργηση-συγχώνευση ή τη συστέγαση υπηρεσιών όπως οι Δ.Ο.Υ., τα Αστυνομικά Τμήματα, η Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ).

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: