slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ»

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Επάνοδο και το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος Progress «Για την απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη», υλοποιεί το έργο με τίτλο «Ο κόσμος της εργασίας κατά των.....

διακρίσεων».
Στόχος του έργου είναι η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού, στο πεδίο της εργασίας και της απασχόλησης.

 Για τον σκοπό αυτό, θα διενεργηθεί διαγωνισμός με στόχο τη συμβολική βράβευση «του καλύτερου εργοδότη» ως προς την υιοθέτηση πολιτικών προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης και σεβασμού της διαφορετικότητας. Οι πολιτικές αυτές αποτυπώνονται:

Α. στη δημιουργία κουλτούρας κατά των διακρίσεων και σεβασμού της διαφορετικότητας, στον εργασιακό χώρο, μέσα από θετικά μέτρα όπως:

 ευαισθητοποίηση του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού σε ζητήματα διαχείρισης της ποικιλομορφίας,
ευαισθητοποίηση και κατάρτιση σχετικά με τα δικαιώματα όλων των ατόμων (για παράδειγμα φορείς HIV και AIDS, μετανάστες, πρόσφυγες, Ρομά κ.λπ),
διαδικασίες καταγγελιών για παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και αντιμετώπισή τους,
υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας ή χάρτη διαφορετικότητας.

Β. στην προώθηση και εφαρμογή  της αρχής της ίσης μεταχείρισης και στην αποδοχή του πλουραλισμού, στον εργασιακό χώρο, μέσα από θετικά μέτρα:

 στις  διαδικασίες πρόσληψης (κριτήρια επιλογής εργαζομένων από κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις),
στις  αμοιβές, επιδόματα, όρους και προϋποθέσεις απασχόλησης,
στην επιμόρφωση,
στην επαγγελματική εξέλιξη,
στην παροχή υποστήριξης ατόμων ευπαθών ομάδων (π.χ. εξασφάλιση προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία).
Οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές διαφορετικότητας, όπως οι παραπάνω, καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας για συμμετοχή στο διαγωνισμό για τον «καλύτερο εργοδότη», στο Κέντρο Παιδαγωγικής & Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», Καΐρη 23, 171 22 Αθήνα (Τηλ:  210. 3218.590, Φαξ: 210.9329.456) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: schedia@otenet.gr μέχρι την Τετάρτη 05.12.2012 και ώρα 15:00.
Ο φάκελος θα πρέπει να περιέχει περιγραφή  της πολιτικής τους, καθώς και σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, όπως αποδεικτικά συμμετοχής σε σχετικά σεμινάρια και επιμορφώσεις, εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της επιχείρησης, κώδικας δεοντολογίας ή χάρτης διαφορετικότητας, αγγελίες πρόσληψης κ.λπ). Τα υποβαλλόμενα έγγραφα θα πρέπει να είναι συμβατά με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η αξιολόγηση θα γίνει από Πενταμελή Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης του έργου.


Η βράβευση θα γίνει από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κυρία Αννα Στρατινάκη την Παρασκευή 14.12.2012, στην εκδήλωση «Ημέρα Διαφορετικότητας» που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον νικητή.




Η παρούσα εκδήλωση υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα PROGRESS της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: