Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Οι Anonymous έκλεψαν απόρρητα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών!

Έκθετες είναι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μετά την αποκάλυψη ότι η γνωστή ομάδα χακτιβιστών Anonymous παραβίασαν τα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου επιτυγχάνοντας να υποκλέψουν απόρρητα αρχεία που αφορούν το ελληνικό δημόσιο χρέος, απόρρητα τηλεγραφήματα αλλά και εκατοντάδες κωδικούς χρηστών στα εσωτερικά συστήματα!

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα secnews.gr, οι Anonymous «ανέβασαν» στο Anonpaste, μια ιστοσελίδα για ασφαλή ανάρτηση πληροφοριών, ένα μήνυμα στα Αγγλικά για την επίθεση στο υπουργείο (δείτε παρακάτω) μαζί με πληροφορίες για τα δεδομένα που υπέκλεψαν.

Σύμφωνα με το secnews.gr, που μετέφρασε το μήνυμα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Ανώνυμοι.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται
να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει ένα 60% πτώση στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ότι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ, αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας  (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους, το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.

Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά.

Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το  όσο μπορείτε.  Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.

Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι ;
Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και ναι θα την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε το κόλαση.
Ευχαριστούμε  τον "IZL το σκυλί" για αυτή την "καραμέλα.

Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κλπ. Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Είναι η δική σας ζωή. Εξέγερση πρίν να είναι πολύ αργά.

Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν. Δεν έχω να πώ τίποτα περισσότερο."


Εχουν κωδικούς και απόρρητα έγγραφα

Στα χέρια των Anonymous βρίσκονται usernames και κωδικοί πρόσβασης σε εσωτερικά συστήματα του υπουργείου. Το κυριότερο είναι όμως ότι διαθέτουν έγγραφα (δείτε εικόνες) από τον Ιούνιο του 2012 έως και μέχρι πριν λίγες μέρες, που πιθανότατα προέρχονται από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Τα έγγραφα αυτά είναι απόρρητα και ξεκινούν από απόρρητα τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών και φτάνουν μέχρι ελληνικές Τράπεζες, το Υπουργείο Μεταφορών, τον ΟΣΕ, το Υπουργείο Παιδείας, από την Γενική Διεύθυνση Φορολογίας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, από την Τράπεζα της Ελλάδος, από την Εθνική Τράπεζα, από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, από το Τμήμα Θεματοφύλαξης & Διαχείρισης Τίτλων, από τον ΟΑΣΑ, από την Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Προυπολογισμού και πολλά πολλά άλλα.

Πως απέκτησαν πρόσβαση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Anonymous κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα και στοιχεία χάρη σε μια αδυναμία του συστήματος διαχείρισης εγγράφων SAP του ΟΔΔΗΧ. Η αδυναμία είναι γνωστή αλλά δεν έχει επιδιορθωθεί ακόμα! Όπως γράφει το secnews.gr, τα έγγραφα είναι εκατοντάδες, αλλά λόγω του απόρρητου δημοσιεύει ένα μικρό μόνο τμήμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :