slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Aναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πτώση 30% της μετοχής του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΕκτός ταμπλό βρίσκονται πλέον οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μάλιστα το ΤΤ ανακοίνωσε πως δεν είναι δυνατή η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.» από σήμερα 30 Αυγούστου 2012 διότι κατόπιν απάντησης σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε, στις 12:53 μμ., ότι δεν θα προβεί στη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιιάννης Στουρνάρας έκανε έκκληση να μην μπει άλλη παράταση πέραν της 31ης Αυγούστου κατά την συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2011 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε παράλληλα πως τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχουν κρίνει το ΤΤ ως μη βιώσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: