slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Κανένα σχέδιο νησιωτικής πολιτικής»

                                                Από το τριήμερο συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, προέκυψαν ζητήματα που μόνο προβληματισμό μπορούν να μεταφέρουν στο νομό Κυκλάδων και γενικότερα στη νησιωτική Ελλάδα.

 

Καταρχάς, δεν παρουσιάστηκε κανένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα που να αφορά τη νησιωτική Ελλάδα και τις ειδικές νησιωτικές πολιτικές που θα πρέπει να ασκούνται στην περιοχή μας, οι οποίες είναι νομικά κατοχυρωμένες από την Ευρώπη. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κων/νος Μουσουρούλης περιορίστηκε σε ευχολόγια, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις, πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα. Αυτό δείχνει πως ούτε η νέα κυβέρνηση έχει οργανωμένο σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική.

 

Σε ότι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά, δεν υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις από πλευράς κυβέρνησης για τη διατήρησή τους. Το ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει να ισχύει αυτό το ελάχιστο αλλά σημαντικό προνόμιο για τους νησιώτες και τις τοπικές μας οικονομίες, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει.

 

Προεκλογικά, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, υποσχέθηκαν στους Κυκλαδίτες ότι δε θα υπάρξει κατάργηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στα νησιά. Οφείλουν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

 

 «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

e-mail: anexartitoikykladon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: