slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ενθουσιασμένος» ο Ράιχενμπαχ από την συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ, από την συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Ο κ. Ράιχενμπαχ είπε πως μεγάλη σημασία έχει η αποτελεσματικότητα και ειδικά όταν έχει να κάνει με το υπουργείο Εργασίας το οποίο...


αντανακλά το «το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους», ενώ προσέθεσε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές».

Μάλιστα εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον κ. Βρούτση και την αποφασιστικότητα που έχει προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικές αλλαγές στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Τέλος είπε πως η Ομάδα Δράσης δεσμεύεται προκειμένου να παράσχει την αναγκαία βοήθεια για να υπάρξουν αποτελέσματα για θέματα της ασφάλισης και της εργασίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Eργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε την συνδρομή της Ομάδας Δράσης από τον επικεφαλής της προκειμένου να υλοποιηθούν τέσσερα σχέδια που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο θα θεραπευτούν στρεβλώσεις που οδηγούν σε σπατάλη πόρων, και ενίσχυση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, υπάρχουν εκτιμήσεις πως μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: