slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Νίκου Συρμαλένιου, με την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών


Με τους βουλευτές Α΄Αθήνας Μαρία Μπόλαρη και Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Συμεών Λευτεριώτη και τους αντιπροσώπους της Σύρου Βαγγέλη Γεράρδη και Κώστα Ζαμπώνη.
Στη συνάντηση τέθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους φορτοεκφορτωτές μετά την ψήφιση του ν. 3919/11 αλλά και την εφαρμοστική εγκύκλιο του....Υπουργείου Εργασίας, η οποία θέτει το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους.

Με βάση τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και την παρεπόμενη απελευθέρωση, προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στον κλάδο, διότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη ανειδίκευτη και ανασφάλιστη εργασία με επιπτώσεις τόσο στην απασχόληση, όσο και στη δραματική μείωση των μισθών αλλά και στη μεγάλη εισφοροδιαφυγή, όπως και στην αύξηση της επικινδυνότητας των συνθηκών εργασίας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν τη συμπαράσταση τους στα αιτήματα των φορτοεκφορτωτών και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν στη Βουλή με όποιο πρόσφορο τρόπο τα συγκεκριμένα αιτήματα έτσι ώστε να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η απασχόληση και η βιωσιμότητα των εργαζομένων.


4/7/2012






ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μόλις ενημερωθήκαμε ότι στο όρος του Προφήτη Ηλία της νήσου Θήρας όπου ήδη από ετών υπολειτουργεί ραντάρ, υπαγόμενο στην αρμοδιότητά σας, εμφανίστηκαν αιφνιδίως σήμερα συνεργεία με σκοπό την αναβάθμισή του, με εγκατάσταση νέων μονάδων εξαρτημάτων.
Εδώ και αρκετό καιρό, σε διαμαρτυρίες εκ μέρους της Μονής του Προφήτη Ηλία και των τοπικών Αρχών, καθώς και κατοίκων με αίτημα τη μετεγκατάσταση του ήδη υπολειτουργούντος ραντάρ σε άλλο σημείο προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των προσκυνητών και επισκεπτών ή των περιηγητών, οι προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου τους διαβεβαίωναν προφορικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ότι το αίτημά τους θα γινόταν αποδεκτό.
Παρά ταύτα, σήμερα προέκυψε αιφνιδίως η ανωτέρω εξέλιξη.
Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ανασταλεί η εγκατάσταση του συστήματος αυτού και να υπάρξει χρόνος για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, και κυρίως να μην υλοποιηθούν απειλές των τοπικών αστυνομικών αρχών ότι όσοι αντιδρούν θα συλληφθούν και θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.
Πιστεύουμε ότι όποιοι και αν είναι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που εμείς δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνεται με τόσο αυθαίρετο τρόπο.
Παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα.
Ευχαριστούμε


Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ.
Δρίτσας Θοδωρής
Α΄ Πειραιά & Νησιών


Συρμαλένιος Νίκος
Κυκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: