slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έως 60 δόσεις οι ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών

Έως 60 δόσεις οι ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών

To υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από την

Τρόικα έγκριση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εξήντα χαμηλές μηνιαίες δόσεις χωρίς πλαφόν στο ύψος των χρεών θα ζητήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο προωθείται, η νέα ρύθμιση θα προβλέπει τα εξής:

  1. Διακανονισμός της οφειλής σε 60 δόσεις για όλους αντί για 48 που ισχύει σήμερα (αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις).
  2. Οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση δεν επιβαρύνονται περαιτέρω με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την εξόφλησή τους.
  3. Δεν θα υπάρχει κανένα πλαφόν στο ύψος των χρεών που μπορούν να μπουν σε διακανονισμό. Σήμερα μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή τις 75.000 ευρώ εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
  4. Η καθυστέρηση καταβολής μιας δόσης της ρύθμισης έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της δόσης αυτής με 1% προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης.
  5. Η ένταξη στη ρύθμιση θα «παγώνει» τα όποια αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν αποφασιστεί, μετά τις δικαστικές αποφάσεις και θα αναστέλλεται και η ποινική δίωξη του φορολογούμενου. Το μέτρο ισχύει για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: