slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δρόμος χωρίς επιστροφή…



Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος

Οι εκλογές τελείωσαν, η απαιτούμενη συνεργασία πραγματοποιήθηκε και η κυβέρνηση δημιουργήθηκε. Όμως τα δύσκολα είναι μπροστά… Το «βάρος» που έχει να σηκώσει ο νέος πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο είναι δυσβάστακτο, ενώ η δύναμη και η υπομονή που πρέπει να επιδείξουν για να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι τα ζητούμενα.



Δεν υπάρχει, πιστεύουμε, σώφρων Έλληνας που να μην αποζητά την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Το ίδιο ίσχυε και για όλες τις προηγούμενες, αλλά με μία διαφορά. Τώρα δεν υπάρχει επιστροφή! Κάθε λάθος χειρισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος, κάθε παραφωνία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να ήταν εκείνη που γιγάντωσε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, δημιουργώντας νέα και εξαφανίζοντας κάθε ίχνος ελπίδας από την καθημερινότητα των πολιτών, όμως η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη που καλείται να διορθώσει αυτά τα λάθη αλλά και τις παθογένειες δεκαετιών.


Το αρχικό «μούδιασμα» για τις επιλογές συγκεκριμένων προσώπων του νέου κυβερνητικού σχήματος δημιούργησε ερωτηματικά και απορίες, αλλά ήρθε να «ισοσκελιστεί» με την φιλόδοξη, και ακριβή ως προς τους στόχους, πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού. Η ανάγκη για λιγότερη προβολή των κυβερνώντων στα Μέσα Ενημέρωσης, η ομοφωνία ως προς τις απόψεις που εξωτερικεύονται, και η περισσότερη αποτελεσματικότητα του υπουργικού συμβουλίου, σε συνδυασμό με την μείωση κατά 30% των απολαβών των μελών του, ήταν μια καλή αρχή για μια κυβέρνηση που θα έχει μηδενική ανοχή από την κοινή γνώμη.


Στοίχημα, πέραν των ανωτέρω, θα είναι η αντοχή της κυβερνητικής συνεργασίας. Εάν αυτή είναι ρευστή και κατεδαφιστεί σαν χάρτινος πύργος, τότε η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες, εισερχόμενη σε μια φάση ακόμη μεγαλύτερου διχασμού. Η περίοδος της όποιας διαπραγμάτευσης μέλλει να πραγματοποιηθεί απαιτεί ένα πολιτικό σύστημα συσπειρωμένο και καλά οχυρωμένο απέναντι σε «καλοθελητές» της εθνικής καταστροφής.


Το σημαντικότερο που οφείλει να γνωρίζει η νέα κυβέρνηση είναι πως η συνοχή της κοινωνίας κρέμεται από ένα κομμάτι «κλωστή» και για το λόγο αυτό, λάθη όμοια εκείνων που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα γίνουν ανεκτά. Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δήλωσε, μάλιστα, την ημέρα των εκλογών, δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί σε καμία περίπτωση και σε κανέναν τομέα -το αντίθετο μάλιστα- και αυτό αναπόφευκτα θα οξύνει τα όποια προβλήματα προκύψουν.


Οι χειρισμοί πρέπει να είναι λεπτοί, η προσοχή μεγάλη και οι χαμηλοί τόνοι πρέπει να επικρατήσουν στο εσωτερικό προκειμένου να αποδώσει το κυβερνητικό σχέδιο. Αν αυτό δεν υπάρξει ή δεν αποδώσει, περιττό να αναφερθούμε στα μελλούμενα…

Διαβάστε περισσότερα: http://armageddon-news.blogspot.com/2012/06/blog-post_7273.html#ixzz1yjJy4mzv

Δεν υπάρχουν σχόλια: