slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ , ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.

4 σχόλια:

Δημήτρης Κεφάλας είπε...

Αγαπητοί Φίλοι, είναι αλήθεια ότι είναι επικύνδυνο για την πατρίδα μας να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές και δεν το αναφέρω αυτό ως κάποιο βίτσιο αλλά ως αυταπόδειχτο γεγονός διότι Τσίπρας = Δραχμή και Δραχμή = μια Ελλάδα με Αλβανική Οικονομία. Αλβανοποίηση της οικονομίας είναι ένα απευκταίο γεγονός που είναι σίγουρο όμως με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη λύση που φαίνεται ως σταθερή και σίγουρη είναι να στηρίξουμε την μεγάλη παράταξη της ΝΔ η οποία στηρίζει την μεσαία τάξη, εγγυάται παραμονή στο Ευρώ και προστατέυει όλους εμάς κάτω από την ταμπέλα της Ευρώπης με μια Ελλάδα όμως αυτόνομη, αυτάρκης και ανεξάρτητη. Για όλους εμάς που πιστέουμε ότι τοβ Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα και όχι στα ψάρια του ας στηρίξουμε την μεγάλη παράταξη για να συνεχίσει η χώρα μας μια σίγουρη διαδρομή προς το μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

ψηφιστε τον σαμαρα που υπεγραψε το ,μημονιο κανοντασ κωλοτουμπα . εριξε τον μητσοτακη,εφερε 1 εκ. αλβανους και τωρα δινει ψευτικες υποσχεσεις.

Δημήτρης Κεφάλας είπε...

Προς Ανώνυμο: το μνημόνιο 2 το ψήφισε ως λύση εθνικής ανάγκης ο Σαμαράς. Τί θα έκανες εσύ φίλε άμα ήσουν στην θέση του;; δεν θα το ψήφιζες και θα κρέμαγες 11.000.000 πολίτες;; έκανε το σωστό πράγμα στην δεδομένη στιγμή. Και εσύ το ίδιο θα έκαμες. Για τον Μητσοτάκη μάλλον δεν έχεις εικόνα της εποχής, μιλάς χωρίς να γνωρίζεις όλα τα γεγονότα και εξάλλου ναι είμαστε οπαδοί της λαϊκής δεξιάς και όχι του φιλελευθερισμού που πρέσβευε ο Μητσοτάκης σου. Το 1. εκατομμύριο Αλβανούς που σου συντηρούν το ΙΚΑ σου και σου κάνουν εργασίες που δεν κάνουν οι Έλληνες τώρα τους θυμήθηκες. Ώς αυθεντικοί λαϊκοί δεξιοί θέλουμε το αυτονόητο: δεν μας πειράζουν οι νόμιμοι μετανάστες οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τον επιτρεπτό αριθμό που θα έχουμε ορίσει ως εθνικό όριο. Μηδενική ανοχή όμως στους λαθρομετανάστες. Σύλληψη και απευθείας απέλαση. Και επιτέλους όλοι σας σκεφτείτε: θέλετε Δραχμή ή Ευρώ;; Άμα θέλετε δραχμή, να πάτε στο αρχαιολογικό μουσείο να την δείτε. Άμα θέλετε πηγαίνετε και στο νομισματικό μουσείο πιο κάτω. Το σίγουρο είναι ότι όσοι θέλουνε δραχμές μόνο για τα μουσεία είναι...εκεί ανήκουν!!

Δημήτρης Κεφάλας είπε...

Αυτό που ονομάζουμε με μια κουβέντα «παλαιοκομματισμός» στην προεκλογική διαδικασία ακόμα καλά κρατεί στην σημερινή Ελλάδα. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να περιοριστεί εκεί που πρέπει. «Παλαιοκομματισμός» εννοούμε όλες τις κινήσεις που γίνονται από τα πολιτικά γραφεία και θυμίζουν δεκαετία 80΄: Ρουφιανιές, πιέσεις, διαταγές, αμφισβήτηση, υποσχέσεις, σε συνδυασμό με light βοηθούς που πλαισιώνονται από αδηφάγους εθελοντές, σιγουριά νίκης η οποία συνοδεύεται από ανυπαρξία των σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας, συνέργειες, παραγοντισμοί, καπελώματα, αψίκοροι ψηφοφόροι, πάθος για εξουσία κλπ κλπ.
Πρέπει ένα κόμμα να κατευθύνει τον υποψήφιο βουλευτή για το πώς στελεχώνεται, επανδρώνεται, λειτουργεί και αναπτύσσεται ένα πολιτικό γραφείο για να μην υπάρχουν ή για να ελαχιστοποιηθούν τα παραπάνω φαινόμενα. Η κατεύθυνση να γίνεται όχι μόνο βάση των αρχών του management και marketing αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της εκάστοτε περιοχής. Από το πώς πρέπει να απαντάει στο τηλέφωνο ο εθελοντής έως το πώς βοηθάμε και εξυπηρετούμε τις ανάγκες των ανθρώπων, από το πώς διανέμουμε τα φυλλάδια έως την χρησιμοποίηση των κοινωνικών δικτύων, κ.α, πρέπει σε όλα αυτά να εφαρμόζουμε κανόνες και αρχές, πράγματα που δεν γνωρίζουν ενδεχομένως οι υποψήφιοι και οι συνεργάτες τους διότι χρειάζεται όχι μόνο να κατέχεις αρχές οργάνωσης και διοίκησης, αλλά και αρχές κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, ηθικής, κλπ κλπ. Ένας ικανός υποψήφιος δεν κερδίζει μόνος του τις εκλογές όσο καλός και να είναι. Παίζει μεγάλο ρόλο το πώς θα γίνει η επαφή με τον λαό, πώς θα κινηθεί το πολιτικό του γραφείο εν τέλει. Το πολιτικό γραφείο είναι το σημαντικό διότι όλοι ξέρουμε ότι όποιος μπει σε έναν σπίτι να φάει δεν κοιτάει μόνο άμα είναι καλό το φαγητό αλλά άμα είναι σε καθαρό σερβίτσιο, σε νοικοκυρεμένο περιβάλλον,άμα σερβιριστεί κόσμια και ευγενικά, άμα υπάρχει κλίμα αλλά και αισθητική.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 23 σχηματισμοί με 4.600 περίπου υποψηφίους διεκδικούν την ψήφο του λαού. Δυστυχώς κανένας σχηματισμός δεν έδωσε βάση των αρχών που προανέφερα κατευθύνσεις για την λειτουργία των πολιτικών γραφείων τους. Οι 4.600 υποψήφιοι άλλοτε πήγαιναν κουτουρού, άλλοτε απευθυνόταν σε ιδιώτες ή επαφίονταν σε ικανούς ή μη βοηθούς και εθελοντές. Τα κόμματα περιοριστήκαν σε κατευθύνσεις – διαταγές βάση στόχων όπως αναζήτηση συγκεκριμένου αριθμού εθελοντών για εκλογικούς αντιπροσώπους και άλλα τέτοια. Άλλοτε δικαιολογία ήταν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και ότι φοβάται ο υποψήφιος να εκτεθεί πολύ συνεπώς γιατί να δουλέψουμε τέτοιο γραφείο και άλλοτε δεν γνωρίζανε ότι πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένες αρχές η λειτουργία ενός πολιτικού γραφείου. Και στις δυο περιπτώσεις φαίνεται το πόσο έχει ξεπέσει το πολιτικό σύστημα, η δημοκρατία μας, η κούτρα μας. Δεν υπάρχει σωστή και αληθινή επικοινωνία με τον πολίτη, τον ψηφοφόρο, τον υποψήφιο, τον εθελοντή, τον βοηθό. Στο παραπάνω σκηνικό υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά όταν οι περισσότεροι πολιτικοί σχηματισμοί και υποψήφιοι πολιτευτές αρχίσουν να κινούνται σύμφωνα με τα γραφόμενα τότε ίσως αλλάξουμε ως ψηφοφόροι, αλλάξουμε ως κοινωνία, αλλάξουμε ως λαός.