slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Νικολόπουλος «Η παρακαταθήκη του Εθνάρχη θα φέρει και πάλι τη νίκη!»

Στη Μύκονο βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, που ως απεσταλμένος του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, μίλησε σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης και συναντήθηκε με στελέχη και μέλη της ΝΔ από το νησί.

Ο κ. Νικολόπουλος δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την χαρά του που βρέθηκε στην Τοπική Οργάνωση της οποίας πρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, ο αχώριστος συνεργάτης του αείμνηστου Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή και μάλιστα, κατά την τοποθέτησή του τόνισε πως η ΝΔ περνάει σε νέα....
εποχή, αλλά δεν ξεχνάει και δεν εγκαταλείπει τις παρακαταθήκες του ιδρυτή της, μία εκ των οποίων ήταν και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του ψεύτικου προοδευτισμού, διαχρονικά αντιστάθηκαν στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Θυμόμαστε όλοι πόσο λοιδορήθηκε και πολεμήθηκε η προσπάθεια του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην Ε.Ε. Η επιμονή και η οραματική του προσπάθεια όμως, δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Και δικαιώθηκαν από το σύνολο του λαού και από την ιστορία! Έτσι και σήμερα, οι ίδιες δυνάμεις με άλλα πρόσωπα και προσωπεία, προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε… μοναχικό τσιφλίκι τους. Αλλά και πάλι δεν θα τους περάσει. Η ΝΔ, που εγγυάται την σταθερότητα του τόπου, θα νικήσει τους εραστές του αναχρονισμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

Επίσης, ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε την ανάγκη μέγιστης συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας ακόμα και κάθε άλλο πολίτη που πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να ενισχύσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο των εκλογών. «Πριν λίγη ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρός μας,  Κώστας Καραμανλής, ο νεότερος, είπε πως κάθε ψήφος που πηγαίνει σε άλλα μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς πτέρυγας, ουσιαστικά ενισχύει την θολή αριστερά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας ακούσουν και ας σκεφθούν όλοι αυτή την πολύ σωστή έκφραση και ας αποφασίσουν για την Ελλάδα στην οποία θέλουν να ζήσουν μετά τις 17 Ιουνίου» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από ένα μικρό κόμμα της αριστεράς έχει μετατραπεί σε ένα, εκλογικά ισχυρό, ιδεολογικά θαμπό όμως, μηχανισμό. Θαρρείτε πως αυτή η εκλογική άνοδος οφείλεται σε κάποιες… κρυφές δυνάμεις της Αριστεράς στην Ελλάδα; Όχι! Οφείλεται στις δυνάμεις που μέχρι πρότινος εκπροσωπούσαν το πιο λαϊκιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, του κρατισμού και της καθυστέρησης, αλλά και της μόνιμης αντίδρασης σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης. Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχουμε και πάλι απέναντί μας στη ΝΔ και αυτό το, πιο κακό κομμάτι της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου, αντιπαλεύουμε και σήμερα!»

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Νικολόπουλος είχε συνάντηση και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νησιού, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να τους παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ, μεταξύ των οποίων, η επανίδρυση Υπουργείου Τουρισμού, το νέο σχέδιο για καλύτερη προσβασιμότητα στους μείζονες τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ένας νέος επενδυτικός νόμος με ειδίκευση για τους επαγγελματίες του τουρισμού, λειτουργία ειδικής εταιρείας μάρκετινγκ για προώθηση του «τουριστικού προϊόντος», θεσμικά πλαίσια για κάθε μορφή τουρισμού - και όχι μόνο για τον θερινό – απλούστευση των διαδικασιών για χορήγηση βίζας σε πολίτες χωρών με μεγάλο «ρεύμα» προς την Ελλάδα, κ.α.

«Ο τουρισμός είναι ένα από τα λίγα, πολύ ισχυρά όπλα που μας απέμειναν για να πολεμήσουμε την κρίση και την ύφεση. Να είστε βέβαιοι πως δεν θα το αφήσουμε… αχρησιμοποίητο. Αντίθετα, θα το ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να ακυρώνουμε τα πλεονεκτήματά μας. Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και παραγωγή νέου πλούτου. Ο τουρισμός μπορεί να μας τα προσφέρει αμέσως» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Κατά την διάρκεια των επαφών του ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ είχε την ευκαιρία να τονίσει κάποια από τα οικονομικά μέτρα που και πρόσφατα ανακοίνωσε στο ΕΒΕΑ ο Πρόεδρος της ΝΔ. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:
“- Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους
- Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών
- Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον
- Μέτρα για τους δανειολήπτες
- Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους εγγράφηκαν την  τελευταία διετία.'


Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας
Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης 




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μη ξευτυλίζεται ρε τη λέξη Εθνάρχης. Εθνάρχης είναι αυτός που μεγαλώνει το Έθνος και όχι αυτός που το μικραίνει. Ένας λοιπόν ήταν ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ και κανένας άλλος.