slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορά Βρούτση για το ΙΚΑ Μυκόνου

BROYTSHSΣτο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για ζήτημα που απασχολεί το ΙΚΑ Μυκόνου.

Ειδικότερα, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου Αθανάσιου Κουσαθανά-Μέγα (α.π. 2451/30-03-2012), σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυκόνου σε γραφείο.

Σημειώνεται, ότι η ενέργεια αυτή, αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, στην είσπραξη των εσόδων και στην ανασφάλιστη εργασία.

Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος αποτελεί βασικό ταξιδιωτικό προορισμό, με σημαντικό τουριστικό προϊόν, ενώ διαθέτει πλειάδα τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους. Συνεπώς, η πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυκόνου σε απλό γραφείο – ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο – θα προκαλέσει εκτός των άλλων και μια απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι περιμένει πειστικές απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ