slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: Οι Τράπεζες να προβούν σε περισσότερους διακανονισμούς των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζεται. Ιδιαίτερα οι νέοι, οι οικονομικά και κοινωνικά πιο ασθενείς, αυτοί που έχουν πάρει τραπεζικά δάνεια.


Είναι, ως εκ τούτου, επιτακτικά αναγκαία η συνετή και διορατική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, με κατάλληλες πολιτικές ενίσχυσης της ρευστότητας και αναθέρμανσης της Οικονομίας.

Στην προσπάθεια αυτή, όμως, επιβάλλεται να συμβάλλουν και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Οι τράπεζες, δεδομένης και της προβλεπόμενης επανακεφαλαιοποίησής τους, πρέπει να προβούν σε πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις και σε περισσότερους διακανονισμούς των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, η δόση του δανείου να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του ιδιώτη οφειλέτη, εφ' όσον αυτός αιτιολογημένα αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Άλλωστε, ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά το παρελθόν, έχει κινηθεί σε ανάλογη κατεύθυνση: (ΠΔ/ΤΕ 2565/11.10.2005) και Επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τα πιστωτικά ιδρύματα (Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, 21.10.2005).»

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 3/30/2012 12:50:00 μμ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι οι οικονομολόγοι της Ν.Δ. είναι αστέρες. Διατάζουν τις Τράπεζες να κουρεύσουν τα δάνεια των πολιτών και αυτές θα το κάνουν αμέσως, διατάζουν την ανάπτυξη να προχωρήσει και αμέσως οι Τράπεζες θα γεμίσουν τον τόπο με δάνεια για τους πολίτες και τους επαγγελματίες, διατάζουν την μείωση της ανεργίας και οι επιχειρηματίες θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να μπουν μέσα και να δουλέψουν οι άνεργοι, διατάζουν τη μείωση της φορολογίας και αμέσως θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, διατάζουν και τι χάνουν να διατάζουν, άσχετο αν με το μνημόνιο που ψήφησαν προβλέπονται και επιβάλλονται τα ακριβώς αντίθετα. Αυτοί είναι οι οικονομολόγοι που χρειάζεται η Ελλάδα και από τους πρώτους ο τσιλιαδόρος του ΣΔΟΕ επί ΝΔ Γιαννάκης, που τα κατάφερε να μη πληρώνουν οι γαλάζιοι που χρωστούσαν και παρανομούσαν και έτσι να παραδώσει το 2009 μια ζηλευτή για όλη την Ευρώπη οικονομία.