slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Λεφτά υπάρχουν»… μόνο για τους «ημετέρους»…

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και η ανεργία καλπάζει, η Κυβέρνηση δίνει κρυφά μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους Υπουργών «προικίζοντας» προκλητικά τα golden boys.
Με απόφαση που υπέγραψαν ο ........
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας δίνουν αυξήσεις στους «ημετέρους» που κυμαίνονται από 8,3% έως 25,6% επιβαρύνοντας κατά 2,1 εκ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Με αυτή την απόφαση συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης με απολυτήριο Γυμνασίου θα παίρνει μισθό 1.135 ευρώ. Με το νέο «φτωχολόγιο – μισθολόγιο» που τέθηκε σε εφαρμογή ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να υπηρετήσει 22 χρόνια για να φτάσει σ’ αυτά τα επίπεδα αποδοχών.
Προκλητική και εξοργιστική είναι η ρύθμιση για τους Διευθυντές πολιτικών γραφείων που προβλέπει πως θα παίρνουν μισθό υπαλλήλου που κατέχει το βαθμό Α΄ και πτυχίο πανεπιστημίου. Εν μία νυκτί, δηλαδή, το golden boy φτάνει με μια απόφαση στο βαθμό Α΄ εκεί που αδυνατεί να φτάσει ένας υπάλληλος που υπηρετεί πάνω από 20 χρόνια.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει την προκλητική και άδικη πολιτική που από τη μια συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις χαμηλόμισθων και από την άλλη επιβραβεύει τους κομματικά ημετέρους.
Τελικά ο κ. Παπανδρέου είχε δίκιο… «λεφτά υπάρχουν» αλλά μόνο για τους «ημετέρους»!


Χαράλαμπος Κόκκινος
                                                     kokkinosxar@yahoo.gr
                                  Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
                                                              Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κόψε φάτσα και πολιτικό ήθος από τον ποινικά καταδικασθέντα. Αυτός μαζί με τον Τριαντάφυλο, τον καλημερίδη λέω, τον θυμάστε είναι οι πρωτοκλασάτοι κομματικοί παράγοντες της ΝΔ στις Κυκλάδες και οι πρωγραμματιστές των έργων. Δηλαδή δυο ξένοι στο Νομό κάνουν κουμάντο στην παράταξη της ΝΔ. Να τους χαίρεστε και να τους μακαρίζετε. Αυτοί αξίζουν στην παράταξη σας τίποτα καλλίτερο!!