slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεύτερο κύμα αλλαγών στην κυβέρνηση τον Απρίλιο

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου για αλλαγές στις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, οι οποίες προέκυψαν μετά την αποχώρηση του κ. Χρήστου Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένα δεύτερο κύμα κυβερνητικών αλλαγών βρίσκεται στα σχέδια του πρωθυπουργού για τις αρχές Απριλίου.


Δεύτερο κύμα αλλαγών στην κυβέρνηση τον Απρίλιο

Η αφορμή γι' αυτές τις αλλαγές θα είναι η αποχώρηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αφού ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς ούτε ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι μέλος της κυβέρνησης.

Τη θέση του αναμένεται να την καλύψει ένας τεχνοκράτης που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών...

Τη θέση του κ. Γιαννίτση θα καταλάβει επίσης κάποιος τεχνοκράτης, όπως συμβαίνει πάντα, προκειμένου να είναι εκείνος που θα επιβλέπει ως υπουργός Εσωτερικών τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν το αργότερο ως 13 Μαΐου.

Έτσι ο κ. Παπαδήμος -έστω και για ένα μήνα- έχει στο κυβερνητικό σχήμα υπουργούς τεχνοκράτες, όπως είναι σήμερα ο κ. Μπαμπινιώτης  και ο κ. Γιαννίτσης.

Κάτι τέτοιο ο κ. Παπαδήμος το επιθυμούσε από την αρχή, όπως συνέβη στη Ιταλία με τον κ. Μάριο Μόντι.

Όπως εξηγούν όμως , συνομιλητές του στο newsbomb, φοβόταν τη μη στήριξη των νομοσχεδίων στη Βουλή από τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν τώρα στην κυβέρνηση.

Τέλος, δεν αποκλείεται εκτός από τις παραπάνω αλλαγές του Απριλίου να υπάρξουν κάποιες ακόμη αλλαγές σε άλλα υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: