slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αδέσποτα ζώα στην Αντίπαρο

 Αντίπαρος 21-2-2012
Προς

1. Τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Λεβεντάκη Ιωάννη
2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρούπο Κων/νο
Κοινοποιείται: ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε

Την έντονη αγανάκτηση αρκετών συμπολιτών μας έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί στα οικόσιτα ζώα τους (κότες, κατσίκια, πρόβατα) από αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στο νησί μας.

Οι τελευταίες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από...
σκύλους στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και Κάμπου, καθιστώντας το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο.

Όπως μας ενημέρωσαν οι ιδιοκτήτες των οικόσιτων ζώων έχουν δεχθεί πλήγμα στην περιουσία τους τουλάχιστον δύο φορές φέτος, με αποτέλεσμα αφενός να έχουν πολλές απώλειες σε ζώα και αφετέρου να μην μπορούν πλέον να προστατέψουν την περιουσία τους.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε

Η ύπαρξη των αδέσποτων σκύλων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στο νησί μας, που για την επίλυση του, κανείς δεν ασχολήθηκε συστηματικά και σοβαρά μέχρι σήμερα.

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι βασικό: τα αδέσποτα δεν είναι οι πραγματικοί ένοχοι, αλλά οι άνθρωποι, οι οποίοι με πράξεις και παραλήψεις, τα οδήγησαν στην εγκατάλειψη. Αυτά, προσπαθούν να επιβιώσουν, όπως τα καθοδηγεί το ένστικτό τους. Η ενοχή πρέπει να προσμετρηθεί στους ασυνείδητους που τα άφησαν στην τύχη τους.

Επειδή προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να έχουμε μεγαλύτερη έξαρση του φαινομένου, λόγω του τέλους της κυνηγετικής περιόδου, (που, όπως καλά γνωρίζουμε οι κυνηγοί των οποίων οι σκύλοι δεν εκπαιδεύτηκαν σωστά στο κυνήγι, αφήνονται ελεύθεροι,) θα παρακαλούσαμε, προκειμένου να αποφευχθούν και άλλες ζημιές σε συμπολίτες μας και αυτοί να μην προβαίνουν σε αυτοδικίες, να μας ενημερώσετε στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο τι προτίθεστε να κάνετε, ποια μέτρα θα λάβετε για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, αλλά και ποια μέτρα θα λάβετε για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της περιουσίας των κτηνοτρόφων από τα αδέσποτα ζώα.

Ο συνδυασμός μας προτίθεται κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο να προτείνει λύσεις για τον περιορισμό του προβλήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ

Ιωάννης Βασιλόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: