slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2012 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ν.Α.


* ΤΑ «ΑΜΕΤΡΗΤΑ» ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
* ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ 13 ΜΗΝΕΣ !
* ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Σύρος, 6 Φεβρουαρίου 2012
Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση για το 2012 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.
Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην..... Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης στηρίξαμε τις αναπτυξιακές δράσεις, με τις παρακάτω παρατηρήσεις:

* Το προεδρείο της επιτροπής, για μια ακόμα φορά, εισηγήθηκε τη συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης πέντε επιπλέον θεμάτων. Η «κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή» εισαγωγή θεμάτων προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, με το πρόσχημα του επείγοντος, όταν δεν υπάρχει λόγος, υποβαθμίζει το ρόλο της επιτροπής και προσβάλει τους περιφερειακούς συμβούλους. Για μια ακόμα φορά διαμαρτυρηθήκαμε έντονα, καθώς κανένα μέλος της επιτροπής δεν είχε ενημερωθεί για τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.
* Ενώ ο μόνιμος νομικός σύμβουλος, για τις Κυκλάδες, της Π.Ν.Α. έχει ειδική άδεια από τον Ιανουάριο 2011, λόγω ανάληψης θέσης αιρετού, η περιφερειακή αρχή δεν έχει καμία ενέργεια για την κάλυψη του κενού και επιμένει να αντιμετωπίζει τις νομικές υποχρεώσεις της περιφέρειας χωρίς νομικό σύμβουλο και με διαρκείς απευθείας αναθέσεις, με τον χαρακτήρα του επείγοντος.
* Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, κλήθηκε αναδρομικά να καταθέσει τη συνδρομή της στη CRPM (Συνδιάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης - www.crpm.org ) προκειμένου να παραμείνει μέλος (συνημμένο), διότι τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών δεν τήρησαν την πάγια υποχρέωσή τους, μεταθέτοντας στην αυτοδιοίκηση και αυτήν την επιβάρυνση.

Τέλος κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η παρουσία της περιφέρειας στην CRPM δεν είχε τον παρεμβατικό χαρακτήρα που απαιτούν οι ανάγκες των νησιών μας αλλά περιορίστηκε αποκλειστικά σε γραφειοκρατικά και τυπικά επίπεδα.


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Bookmark and Share
You might also like:     

Δεν υπάρχουν σχόλια: