slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρασκεύη 10 Φεβρουαρίου η ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ στο OceaMojo

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι απ’ τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως την Αρμενία και τον Καύκασο, από τα Βαλκάνια ως την Κρήτη και την Κύπρο, απ’ τη Μακεδονία στη Μικρασία, με την υπέροχη φωνή της  Μαρίας Αναματερού.
 Εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά την αποφοίτησή της από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής, στο πλευρό του Λουδοβίκου των Ανωγείων, έχοντας ήδη καταγράψει συμμετοχές σε μείζονος σημασίας διοργανώσεις (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μικρή Επίδαυρος, Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής) και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες δισκογραφικές της συνεργασίες, με το Λουδοβίκο των Ανωγείων στο cd «Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά» και με το Δημήτρη Καρρά στο cd «Αστιβή».
Αυτό το καλοκαίρι, ολοκληρώσε την πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τιτλο «οπου αγαπας και οπου γης», η οποία περιλαμβάνει τις δικές της μουσικές δημιουργίες και πρωτότυπες προσεγγίσεις παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και του εξωτερικού, σεβόμενη πάντα την ιστορία και την παράδοση κάθε μουσικού κομματιού. Παράλληλα ξεκινά για μια περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα,. πλαισιωμένη από ένα εξαμελές σχήμα καταξιωμένων μουσικών, με ένα μουσικό πρόγραμμα όπου προσεγγίζει μουσικά κομμάτια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, παντρεύοντας την τέχνη με την παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: