slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συμμετοχή Νίκου Μαράκη στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» συμμετείχε, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ, που έλαβε χώρα στην Αθήνα.


Στην επιτροπή μετέχουν 9 Δήμαρχοι και 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα. Στρατηγικός στόχος της επιτροπής είναι η «θεσμική ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διεύρυνση της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών και των εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων από τους Δήμους καθώς και η Τοπική Τουριστική Ανάπτυξη». Τονίζεται ότι για πρώτη φορά εισάγεται στην ΚΕΔΕ ο Τουρισμός ως αναπτυξιακό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρωταρχικός στόχος της Επιτροπής για το 2012 είναι η διατύπωση προς την κυβέρνηση πρότασης για την εξειδίκευση της διαμορφωνόμενης Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» στις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας μας και για την κατοχύρωση του ρόλου των Περιφερειών και των Δήμων με βάση τις αρχές τις επικουρικότητας και της εγγύτητας στους πολίτες.

Εκ του Γραφείου Τύπου

















.



Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: