slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λάστιχο η οφειλή του Δήμου

Αν και σκοπός της Δημοτικής Αρχής, άλλα και όλων των Δημοτικών Συμβούλων, ήταν να μην αναγνωρίσουν την οφειλή που φέρεται να έχει ο Δήμος προς το Παρακαταθηκών και Δανείων, η πίεση όμως των χρονικών περιθωρίων μέσα στα οποία θα πρέπει να γίνει το σχετικό αίτημα για τη δανειακή σύμβαση, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με τόκους υπερημερίας από το 1994, αναγκάζει τη Δημοτική Αρχή...
να υποβάλει το σχετικό αίτημα. Και έτσι στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πει «Ναι» στο αίτημα δανειακής σύμβασης για το χρέος. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ζητηθεί από ορκωτούς λογιστές να διερευνήσουν την υπόθεση και μόνο αν διαπιστωθεί χρεωστικό άνοιγμα, τότε ο Δήμος θα απαιτήσει την παραγραφή του.
Το ποσό πάντως που φέρεται να χρωστά ο Δήμος Νάξου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει γίνει λάστιχο καθώς για μια ακόμη φορά άλλαξε. Ενώ αρχικά ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια μείωσε το ποσό στα 1 εκατ. ευρώ και σήμερα, σχεδόν μία εβδομάδα μετά, ζητάει… μόνο 1,2 εκ. ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: