slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Σύρος γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο (φώτο & Βίντεο ) από το http://cyclades24.gr

Προσθήκη λεζάντας
Με τη λαμπρότητα που αρμόζει εορτάστηκε ο πολιούχος της Σύρου Άγιος Νικόλαος. Το πρωί της Πέμπτης 6/12 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωρόθεου, Σερρών κ. Θεολόγου και Πολυανής και Κιλκισίας κ. Εμμανουήλ.
Λίγο πριν το πέρας της λειτουργίας σταμάτησε η βροχόπτωση κι έτσι η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου έγινε κανονικά στους δρόμους της Ερμούπολης. Ακολούθησε δέηση στην Πλατεία Κανάρη και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών, από τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τον Μητροπολίτη Σύρου και τον πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου Γιώργο Μηλιό
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος....
Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας εκφώνησε εορταστικό διάγγελμα στην Πλατεία Μιαούλη, ενώ η οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα στις 7 μ.μ. με την πνευματική μουσική εκδήλωση ενός του Ναού του Αγίου Νικολάου που θα περιλαμβάνει εκκλησιαστικούς στην οποία θα συμμετέχουν: η mezzo soprano Φωτεινής Αθανασάκη, ο Μουσικός Όμιλος Σύρου ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών Σύρου και η Φιλαρμονική του Δήμου.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, στρατιωτικών αρχών, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τη μνήμη του προστάτη των ναυτικών, στέλνοντας στη Σύρο την πυραυλάκατο Ντεγιάννης. Η καθολική Εκκλησία εκπροσωπήθηκε από τον βικάριο π. Αντώνη Βουτσίνο. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης, δε μπόρεσε να μεταβεί στη Σύρο, αφού αναβλήθηκε η πρωινή πτήση λόγω κακοκαιρίας.
Σημαντική ήταν η συνεισφορά και η συμμετοχή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Δημοτικών Σχολείων του νησιού, κατηχητικών, προσκόπων και οδηγών, της Φιλαρμονικής του Δήμου και των υπευθύνων της ενορίας του Αγίου Νικολάου που φρόντισαν για το τελετουργικό.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια: