slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑ ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΗ

Τις τελευταίες μέρες εγώ και οι χωριανοί μου βιώνουμε , δυστυχώς , τον τρόπο με τον όποιο μας αντιμετωπίζει η πολιτεία .
Η Μέση είναι ένα χωριό της Ορεινής Νάξου με μόλις 50 μόνιμους κατοίκους . Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνταξιούχοι σμυριδεργάτες και οι ελάχιστοι νέοι ασχολούνται με γεωργικές εργασίες ενώ ο μοναδικός τρόπος ασφάλισης τους είναι η σμύριδα .
Εάν αυτό το σχέδιο νόμου για την ''Ρύθμιση Ναξίας Σμύριδας'' τελικά περάσει , τότε και αυτοί οι ....ελάχιστοι εναπομείναντες θα γίνουν ξαφνικά μετανάστες σε μια εποχή που οι δουλείες είναι δυσεύρετες .
Σαν πρόεδρος της τ.κ. Μέσης , σαν πρώην σμυριδεργάτης αλλά κυρίως σαν πολίτης της μικρής μας κοινωνίας αισθάνομαι αγανακτισμένος με αυτή την εξέλιξη , απαιτώ την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου και δηλώνω πως θα σταθώ ενεργά δίπλα στους σμυριδεργάτες χωριανούς μου και στην Επιτροπή Αγώνα για τη Σμύριδα .

Καλώ επίσης όλους όσους κατάγονται από τη Μέση και ζουν στην Χώρα της Νάξου και στην Αθήνα να σταθούν δίπλα μας έτσι ώστε να μη γίνει το χωριό μας μια ανάμνηση σε παλιές φωτογραφίες .


                                                                                                                 Νικήτας Μιχ. Κουτσοκέρης
                                                                                                                      Πρόεδρος τ.κ. Μέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: