slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διεκόπη εν μέσω "καταγγελιών" η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Νάξου



Για πραξικόπημα και λαθοχειρίες, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Βαρσαμάς Συμεώνογλου σήμερα Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου για να εξετάσει τα προτεινόμενα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργα στη Χώρα Νάξου για τα οποία δεν είχε ενημερωθεί και γνωμοδοτήσει η Δημοτική Κοινότητα με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτησή τους στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου. Κατά τη.....
χθεσινή συνεδρίαση (12/12) του Τοπικού Συμβουλίου, ο κ. Συμεώνογλου, κατήγγειλε την κεντρική διοίκηση, ότι προχώρησε σε αναμόρφωση 99.000 ευρώ επί του προϋπολογισμού της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, χωρίς, όχι μόνο να έχει γνωμοδοτήσει θετικά η Δημοτική Κοινότητα Νάξου, αλλά και εν αγνοία της. Ερωτηματικά ανακύπτουν για τη στάση και της μειοψηφίας. Η Δημοτική Κοινότητα Νάξου είναι κερδισμένη, λέει στο Naxos News, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Βαρσαμάς Συμεώνογλου
Bookmark and Share
Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να κληθούν στη συνεδρίαση οι αντιδήμαρχοι, Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Δημήτρης Λιανός, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Οι αντιδήμαρχοι είπαν ότι σύμφωνα με τα άρθρα 65 (για τις αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου), 83 (για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Κοινότητας) και 86 (για τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Κοινότητας), του νόμου "Καλλικράτης", δεν εμπίπτει κανένα τυπικό ή νομικό ζήτημα, αφού ανώτερο όργανο είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα, επισήμαναν, ότι και για παιδικές χαρές και τον ξυλόδρομο στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, έργα για τα οποία έγινε η αναμόρφωση, περιλαμβάνονταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας.

Πάντως, οπωσδήποτε τίθεται ζήτημα τακτικής, ακόμη και ηθικής, αφού για τις συγκεκριμένες αναμορφώσεις δεν είχε ρωτηθεί η Δημοτική Κοινότητα ώστε να γνωμοδοτήσει προς το δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε.

Επίσης, δεδομένης της θέσης που επανειλημμένως, αλλά και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έχει εκφράσει το σύνολο της μειοψηφίας σχετικά με τη διασφάλιση της γνωμοδότησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σε θέματα που τις αφορούν, δύσκολα θα ψήφιζε τις αναμορφώσεις αυτές εάν γνώριζε ότι η Δημοτική Κοινότητα δεν είχε γνωμοδοτήσει θετικά.

Συνεπώς, ή δεν γνώριζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι ψήφιζαν όταν συζητήθηκαν οι συγκεκριμένες αναμορφώσεις στο δημοτικό συμβούλιο ή απουσίαζαν ή δεν ρώτησαν αν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας.

Η συνεδρίαση πάντως της Τετάρτης, εν μέσω μεγάλης έντασης διεκόπη, αφού τελικώς οι Τοπικοί Σύμβουλοι αποφάσισαν, μετά από πρόταση των Τοπικών Συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, Νίκο Σέργη και Σταμάτη Καπίρη, να απαντήσει εγγράφως η διοίκηση του δήμου και στη συνέχεια να συνεδριάσουν ξανά.

"Η Δημοτική Κοινότητα Νάξου είναι κερδισμένη"

Ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, μιλώντας σχετικά στο Naxos News, δήλωσε, ότι το δημοτικό συμβούλιο ως ανώτερο όργανο, είναι απολύτως κατοχυρωμένο για τις σχετικές με αυτές τις αναμορφώσεις αποφάσεις του.

Στο ερώτημα, που αφορά τη δημοκρατική διαδικασία, αλλά και την ηθική του ζητήματος, λέει, ότι έγκειται στο θέμα της συνεργασίας, που θα έπρεπε να υπήρχε σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού ο κοινός στόχος πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και έργα που τους ωφελούν.

Είναι κρίμα η Δημοτική κοινότητα να δημιουργεί τέτοιες γκρίνιες, γιατί, όχι μόνο δεν θίχτηκαν τα συμφέροντα της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου και κατ’ επέκταση των δημοτών,αλλά αντίθετα είναι κερδισμένη, αφού με το έργο για το κυκλοφοριακό και τις παιδικές χαρές, εισρέουν σε αυτή, επιπλέον 610.000 ευρώ, προσθέτει ο κ. Λιανός.
Aναρτηθηκε απο naxos news

Δεν υπάρχουν σχόλια: