slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σήμερα συναντάει τους εφοπλιστές... αύριο φεύγει για την επανάσταση στη Λατινική Αμερική

T
Του Αιμίλιου Περδικάρη

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, παραμονές της αναχώρησής του για το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι θέσεις του κόμματος σε σχέση με τη φορολόγηση των εφοπλιστών και των ναυτιλιακών εταιρειών.


Πρόκειται για μία ακόμη από τις «θεσμικές» συναντήσεις του κ. Τσίπρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, μετά την προσέγγιση που επιχειρεί με τους πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά, ως φαίνεται, τις επαφές του και με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και ο Δ. Παπαδημούλης, στη συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον θα κληθεί να κυβερνήσει, θα εμπιστευθεί και στελέχη της αγοράς. Παράλληλα, επιδιώκεται ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ τους πρώτους μήνες του 2013.

Σχολιάζοντας, πάντως, χθες την οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «τεχνητή δόση αισιοδοξίας» και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για «λανθασμένη τακτική» στη διαπραγμάτευση, που «δημιουργεί νέες απαιτήσεις στους δανειστές».

Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί σήμερα για τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα για τη Βραζιλία και την Αργεντινή, όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον 10 μέρες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: