slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Συλλήψεις και αναζητήσεις συνεργατών

Τη σύλληψη και των συνεργών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Proton Bank διέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, αμέσως μετά την προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικαστικών αρχών, προετοίμαζε τη φυγή του από τη χώρα.  

Τη σύλληψη των συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Proton Bank διέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, αμέσως μετά την προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικαστικών αρχών, προετοίμαζε τη φυγή του από τη χώρα.
Επειτα από ολονύχτια επιχείρηση της Αστυνομίας, κατά την οποία έγιναν περισσότερες από είκοσι προσαγωγές υπαλλήλων της τράπεζας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank, την περίοδο του σκανδάλου, Τρύφων Κολλίντζας (διευθύνων σύμβουλος), Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής εις βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων, σε αυτή τη φάση όλοι μέλη του ΔΣ της τράπεζας την επίδικη περίοδο, τα οποία αντιμετωπίζουν ανάλογες κατηγορίες με τους άλλους συλληφθέντες και εις βάρος έχουν επίσης εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοβούλως δήλωσαν ότι θα εμφανιστούν στις αρχές η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου και ο Διονύσιος Μπίθαρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και πολλοί από τους συνεργάτες του αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματών κατηγοριών που επισύρουν ποινές ισοβίων, διότι χρησιμοποιούσαν την τράπεζα που διοικούσαν για να χρηματοδοτούν παρανόμως τις επιχειρήσεις ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη.

Εκτός των Λαυρεντιάδη, Κολλίντζα, Αθανάσογλου και Σαραμαντή, που συνελήφθησαν ήδη ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον άλλων 24 προσώπων.

Τα σοβαρότερα από τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50.

Μετά την άσκηση των διώξεων είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα των Λαυρεντιάδη, Κολλίντζα, Αθανάσογλου, Σαραμαντή καθώς και των Σμαράγδας Λιαρμακοπούλου και Πέτρου Κυριακίδη.

Κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, υπεξαίρεση, απάτη κατά συναυτουργία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αντιμετωπίζει και η Γραμματική Αρβανίτη.

Τέλος διώξεις έχουν ασκηθεί και εναντίον των Παντ. Ντεβεντζή, Ιωάννου Μπαϊλάν, Σοφοκλή Ρόβη, Κωνσταντίνου Μπαλλή, Αντωνίου Ρογκόπουλου, Ιωάννας Τόρη, Ηλία Μακρή, Κωνσταντίνου Μούτσου, Χριστόδουλου Κωνσταντίνου, Άννας Παριανού, Νικολάου Λινάρδου, Βασιλείου Γραβάνη, Στυλιανού Κυμπαρίδη, Νικολάου Κόρμπη, Διονυσίου Μπίθαρη, Δημήτριου Βασιλόπουλου, Ανδρέα Μίχου, Γεωργίου Κυριακίδη, Γεωργίου Γεωργάρα και Κωνσταντίνου Μούτσου για τα κακουργήματα της συγκρότησης συμμορίας, της άμεσης συνέργειας σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

παραπολιτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: