slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γκάζια Σαμαρά σε υπουργούς: Δεν εφησυχάζουμε, το 2013 θα είναι δύσκολο


Στην κατεύθυνση της πλήρους αξιοποίησης της συγκυρίας για τη χώρα, γνωρίζοντας ότι αρκεί μία και μόνο αστοχία για να διαλυθεί ότι, με κόπο, χτίστηκε το προηγούμενο διάστημα και θέλοντας να αποσοβήσει τον κίνδυνο την επανάπαυση των στελεχών της κυβέρνησης μετά την εκταμίευση της δόσης, αλλά και λόγω εορτών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «δίνει» γκάζια στους υπουργούς του, τους προειδοποιεί ότι το 2013 θα είναι δύσκολο και τους καλεί να μην εφησυχάσουν, αλλά να εργαστούν συστηματικά, μιας και έτσι, όπως είπε και στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, η χώρα θα.....
απογειωθεί και πάλι.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές για διατήρηση υψηλών ρυθμών στην προώθηση του κυβερνητικού έργου. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει του επόμενου Eurogroup, σύμφωνα με το skai.gr, την Πέμπτη, εν μέσω εορτών, συγκαλείται διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι γενικοί γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Το φορολογικό, αλλά και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες που απορρέουν από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, που έχουν ήδη ψηφισθεί, αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι της συζήτησης, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να περάσει στην υλοποίηση όλων όσα έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή, μέσω της έκδοσης των αντίστοιχων κανονιστικών πράξεων.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, άλλωστε, η Βουλή θα πρέπει να έχει εγκρίνει, σχεδόν, το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών και να έχουν υλοποιηθεί πολλά από όσα προβλέπονται από τη συμφωνία με την Τρόικα.

Παράλληλα, εντός του Ιανουαρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα, θα συγκληθεί και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση του ποσού της δόσης που του αντιστοιχεί.

Σαμαράς: Το 2013 θα είναι δύσκολο, αλλά η Ελλάδα θα απογειωθεί

Ο πρωθυπουργός στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, άλλωστε, φάνηκε μεν αισιόδοξος, λέγοντας πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει και ότι αν εργαστούμε συστηματικά, η χώρα θα απογειωθεί και πάλι, ωστόσο, δεν παρέλειψε να πει, πως το 2013 θα είναι δύσκολο.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, μέσα από το μήνυμά του προέταξε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, λέγοντας ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: