slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη-Μέχρι τέλος του έτους 1 δις αποπληρωμή χρεών

Το ποσό του 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Γενικό Λογιστήριο του
Κράτους (ΓΛΚ).

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως από το 1 δισ ευρώ, τα 700 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για επιστροφές ΦΠΑ και προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ, τα 255 εκατ. ευρώ για εξόφληση χρεών που έχουν 42 υπερχρεωμένοι δήμοι και τα υπόλοιπα 45 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των εφάπαξ 1.200 υπαλλήλων του Δημοσίου.

Επίσης, προανήγγειλε ότι το 2013 θα προωθηθεί νομοσχέδιο για τους αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς και όσα λεφτά προκύψουν θα διατεθούν για ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

"Η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη», τόνισε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στους ΟΤΑ.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι «θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας».

skai.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: