slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις λίστες Χριστοφοράκου κι ο Πούτιν! Τον εκβιάζει η Μέρκελ... και ψώνισε απ' τη SIEMENS 700 μηχανές τραίνου


[Ευτυχώς που οι "έγκυρες ιστοσελίδες" μας ενημέρωναν από το πρωί ότι ο Πούτιν θα της τρίξει τα δόντια της Μέρκελ... Πουλάνε παραμύθι στους ηλίθιους αντί να τους πούνε πως ο Πούτιν και ο κάθε Πούτιν κοιτάζει το συμφέρον του και δεν θα πλακωθεί με τη Μέρκελ (που είναι πχ. η μεγαλύτερη αγορά φυσικού αερίου στην ....
Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο) για την Ελλάδα ή την Κύπρο]

Με δωράκι υποδέχθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, η οποία προσγειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Μόσχα.
Αυτό δεν προέρχεται ακριβώς από τον ίδιο, αλλά από τον ρωσικό σιδηρόδρομο, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμφωνία παράδοσης 695 ηλεκτροκινούμενων μηχανών τρένου από την Siemens.

Οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται από μέλη της «κουστωδίας» που συνοδεύει την Angela Merkel στην επίσημη επίσκεψή της στην Ρωσία, ένα από τα οποία αποτελεί και ο Διευθυντής του γερμανικού τεχνολογικού κολοσσού, Peter Löscher. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές θα έχει συνολική αξία 2,5 δισ. ευρώ περίπου.

Σημειώνουμε, ότι, εκτός από βαρέα πυροβολικά της γερμανικής οικονομίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος συνοδεύεται και από όλα τα σημαίνοντα στελέχη του υπουργικού της συμβουλίου, δηλ. τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας, Philipp Rösler, τον Υπουργό Εξωτερικών, Guido Westerwelle και τον Υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schäuble.

Όλα αυτά φανερώνουν την σημασία που αποδίδουν οι δύο χώρες στην συνάντηση, αλλά και των οικονομικών συμφωνιών που κυοφορούνται.

http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: