slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν τα βρήκαν ΠΝΟ – Ακτοπλόοι

limani
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση της Ένωσης ακτοπλόων με το προεδρείο της ΠΝΟ που είχε ως αντικείμενο συζήτησης την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα των πλοίων. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με στελέχη από τα ναυτεργατικά σωματεία, το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έθεσε θέμα μείωσης των αποδοχών κατά 15% στο ......
ξενοδοχειακό προσωπικό των πλοίων, κάτι που απορρίφθηκε άμεσα από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο κλάδος, ενώ από την πλευρά της η ΠΝΟ εμφανίστηκε αρνητική να συζητήσει την πρόταση να υπάρξουν αλλαγές στις συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία, κατά τη χειμερινή περίοδο. Από την πλευρά της η ΠΝΟ έθεσε το ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλόμενων δεδουλευμένων που χρωστούν κάποιες εταιρείες στα πληρώματα, ενώ κατήγγειλε ότι κάποιες εταιρείες δεν έχουν δώσει ακόμα τις αυξήσεις προηγούμενων συμβάσεων.
Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΣΕΕΝ προκειμένου να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των συζητήσεων με τους συνδικαλιστές και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ακτοπλοΐας.
  ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: