slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΚΟΙΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ

 ΚΥΡΙΕ ΚΟΚΚΙΝΕ ΠΟΙΑ  ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ   ΠΟΙΑ Ε.Π.Ε.  ΝΑ    ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΑΡΟΥΣΑΝ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ;
1)  Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
2) ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΧΑΛΥΒΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
Η προχειρότητα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και ο ερχομός της Τρόικας το 2010 βασικές αιτίες της παρακμής και της οπισθοδρόμησης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου  κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, στην τοποθέτησή του στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο (15/11/2012) με θέμα: « Μνημόνιο ΙΙΙ και οι συνέπειές του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία. Λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες», επισήμανε ότι το περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει πολύ νωρίτερα το 2010 όταν ο κ. Παπανδρέου από το ακριτικό Καστελλόριζο έφερνε την Τρόικα, την αποικιοκρατία στην Ελλάδα και τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές.
Ο κ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του τόνισε:       

«Εμείς – δυστυχώς – δικαιωνόμαστε, και λέω δυστυχώς γιατί είχαμε προβλέψει τα αδιέξοδα των μνημονίων. Το Μνημόνιο Ι το Μάιο του 2010, έφερε το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ τον Ιούλιο του 2011, το Μνημόνιο ΙΙ το Δεκέμβριο του 2011 (όταν θυμήθηκε καθυστερημένα ο κ. Παπανδρέου το δημοψήφισμα και τον κυρίαρχο λαό) και φτάσαμε σήμερα στο Μνημόνιο ΙΙΙ με δεσμεύσεις που προέρχονται από το παρελθόν και υποθηκεύουν το μέλλον.
                Η αυτοδιοίκηση δε «γλίτωσε» από τις πολιτικές των περικοπών. Έτσι βλέπουμε διαρκείς εκπτώσεις και μειώσεις στους πόρους και στις αναπτυξιακές δράσεις. Οι αρμοδιότητες «πισωγυρίζουν».
                Το πρόχειρο στήσιμο του «Καλλικράτη» - το οποίο καταγγείλαμε το 2010– συνέβαλε και αυτό στην κατεδάφιση της αυτοδιοίκησης αφού ουσιαστικά ξεκίνησε με σαθρά θεμέλια.
- Τα τέσσερα (4) δις ευρώ που υποσχέθηκε ο κ. Ραγκούσης για να στηριχθεί η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και η αυτοδιοίκηση δε δόθηκαν ποτέ!
- Οι αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης και το θεσμικό πλαίσιο ήταν και παραμένει θολό.
- Οι αρμοδιότητες για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ (2007 – 2013) χορηγήθηκαν τον Ιούλιο του 2011 και όχι με την έναρξη της θητείας του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.
- Στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου μειώθηκε αντί να αυξηθεί το στελεχιακό της δυναμικό.
- Η γραφειοκρατία «γιγαντώθηκε».
Στην κρίσιμη και ιστορική συγκυρία που ζούμε με αίσθημα ευθύνης προτείνουμε:
·                     Ενωμένοι με συμπόρευση και κοινή στόχευση να σταθούμε δίπλα στους νησιώτες μας που βλέπουν ότι η ζωή τους υποβαθμίζεται. Η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική μέριμνα, η ακτοπλοΐα και άλλα δημόσια και κοινωνικά αγαθά χάνονται. Προγραμματισμοί ετών εξανεμίζονται.
·                     Να σταθούμε δίπλα στους ανέργους που ζητούν απασχόληση. Στους εργαζόμενους που βλέπουν κατακτήσεις ετών να χάνονται και αρκετοί απ’ αυτούς σήμερα να οδηγούνται στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ και στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
·                     Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ να διεκδικήσει και να προωθήσει προς επίλυση τα δίκαια αιτήματα της αυτοδιοίκησης με συναντήσεις – παρεμβάσεις με τον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα. Να συντονιστούν σε κοινή πορεία και κοινό στόχο οι περιφέρειες της χώρας.
·                     Να πούμε όχι στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, να συμπαρασταθούμε στους υπαλλήλους της περιφέρειας και να ζητηθεί η αρωγή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να οργανωθεί και να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο ο αγώνας τους.
·                     Να ζητήσουμε περαιτέρω στελέχωση της περιφέρειας και να ενεργοποιηθούν επιτέλους οι νησιωτικές πολιτικές.
·                     Απαιτείται επαγρύπνηση και συνεννόηση και νέα συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου στο προσεχές δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου με εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω εντατικοποίηση και οργάνωση του αγώνα μας. 




1. Τα δυσμενή μέτρα είναι προϊόν των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων της χώρας που ξεκίνησαν από τον κ. Παπανδρέου με την περιβόητη εξαγγελία στο Καστελόριζο το Μάιο του 2010. Έκτοτε η κοινωνία μας βιώνει την οικονομική κατοχή από την ξενόφερτη Τρόικα, τα αντιλαϊκά μέτρα, την ακρίβεια, την ανεργία και το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται. Στη νησιωτική Ελλάδα είναι αναγκαίο να έρθουν (με μετατάξεις ή διορισμούς) Δημόσιοι Υπάλληλοι και όχι να απολυθούν. Υπάρχει υποστελέχωση στις περισσότερες υπηρεσίες και εξυπακούεται  ότι δεν πρέπει να υπάρχουν απολύσεις.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου της Ρόδου αλλά και όλων των ανθρώπων της καθημερινής προσπάθειας και του καθημερινού μόχθου.
Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και είναι αδιαπραγμάτευτο. 

2. Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές έχουν εξαντληθεί. Θέλω να πιστεύω ότι είναι τα τελευταία μέτρα λιτότητας και σύντομα θα συνοδευτούν με αναπτυξιακές δράσεις, πάταξη της γραφειοκρατίας, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους και των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Χρειάζεται σοβαρότητα και σκληρή δουλειά και να θυμόμαστε ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι. Αν καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος θα οδηγηθούμε σε διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και σε περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας.

3.  όπως προανέφερα αυτό θα επιτευχθεί εφόσον υπάρχουν άμεσα αναπτυξιακές δράσεις, πάταξη της γραφειοκρατίας, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους και των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Χρειάζεται συναίνεση και κοινή στόχευση, να διατηρήσουμε την κοινωνική και εθνική μας συνοχή και να συνεχιστούν οι προσπάθειες  για την αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό. Δηλαδή να βγούμε από τη Διεθνή απομόνωση και να αποτινάξουμε το Διεθνή χλευασμό.

4. Η νομοθεσία για την ιθαγένεια πρέπει να αλλάξει. Ο αντίστοιχος νόμος Ραγκούση άνοιξε την κερκόπορτα για εισβολή λαθρομεταναστών και όπως όλοι έχουν αντιληφθεί η Ελλάδα δεν αντέχει τα εκατομμύρια των κατατρεγμένων πολιτών της Ασίας και της Αφρικής. Οι σκηνές που διαδραματίζονται συχνά – πυκνά στο Αγαθονήσι, στη Σύμη, στην Πάτμο και στα άλλα ακριτικά νησιά μας όπου η σύγχρονοι δουλέμποροι εγκαταλείπουν εξασθενημένους λαθρομετανάστες τους οποίους καλείσαι εσύ να προσφέρεις απ’ το υστέρημά σου ανθρωπιστική βοήθεια είναι γνωστές σε όλους μας. η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ξέφραγο αμπέλι και προκειμένου να μη διαλυθεί η πληθυσμιακή ομοιογένεια θα πρέπει να είναι περισσότερα και αυστηρότερα τα κριτήρια με τα οποία μπορεί να γίνει κάποιος Έλληνας πολίτης.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από που τον ξεθάψατε αυτόν;